Γ. Μπασκόζος (Audio): Η μάσκα δεν είναι πανάκεια – Οι πολίτες πρέπει να τηρούν τους βασικούς κανόνες

Posted on 02 Μαΐου, 2020, 7:55 μμ
3 secs

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδήθηκε από την καραντίνα για όσα έπρεπε να γίνουν για ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας και προετοιμασία των σχολείων αλλά και της κοινωνίας συνολικά

 

Κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της υποχρεωτικής μάσκας άσκησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, “Kι όμως κινείται” της Ντίνας Μπατζιά, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπασκόζος αναφέρθηκε ειδικά στο ζήτημα της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, τονίζοντας ότι η το μέτρο δεν είναι πανάκεια αλλά όπως σημείωσε είναι σωστό σε κλειστούς χώρους να την φοράμε για να μπορούμε να προφυλάξουμε πρώτα τους ανθρώπους γύρω μας και μετά τον εαυτό μας. Όπως σημείωσε κατά 25% η μάσκα μας προστατεύει από τον κορονοϊό, αλλά κατά 70% προστατεύει τους υπόλοιπους αν είμαστε φορείς του ιού.

Μάλιστα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι τόσο για τις μάσκες όσο και για τεστ η επιχειρηματολογία άλλαξε γιατί δεν υπήρχε επάρκεια. Τώρα που δείχνει ότι υπάρχει επάρκεια, τώρα γίνεται υποχρεωτική και τιμωρείται και με πρόστιμο αν δεν την φοράς.Κάτω από το πλαίσιο της υποχρέωσης και της τιμωρίας, η κυβέρνηση οφείλει αυτές να διανέμονται δωρεάν στους πολίτες.

Ο κ. Μπασκόζος τάχθηκε κατά το άνοιγμα των σχολείων, εκτός της τρίτης λυκείου, υπογραμμίζοντας ότι η άρση του μέτρου γίνεται για να δοθεί η αίσθηση της επιστροφής στην ομαλότητα και της κανονικότητας.

Τέλος, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδήθηκε από την καραντίνα για όσα έπρεπε να γίνουν για ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας και προετοιμασία των σχολείων αλλά και της κοινωνίας συνολικά. Τελειώνοντας ξεκαθάρισε πως ο λαός θα βρεθεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες από υγειονομική και οικονομική άποψη στο επόμενο διάστημα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται ούτε εξορκίζει τις εκλογές που θα πρέπει να κριθούν στις λύσεις και την προοπτική που προτείνει κάθε κόμμα

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ

ΠΡΩΗΝ ΓΓΔΥ

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Π.Ο.Υ. Ευρώπης

...