Σε καταγγελία στο facebook προχώρησε και ο Ευάγγελος Αντώναρος ασκώντας έντονη κριτική για την απαράδεκτη αυτή εντολή αποσιώπησης από το Υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

Έφθασε στα χέρια μου προ ολίγου και δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τη γνησιότητά του. Αλλωστε μου είχαν πεί και από άλλα νοσοκομεία για τέτοιες εσωτερικές διαταγές — χωρίς να τις έχω δει μέχρι στιγμής.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Με τακτική ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ περνάνε φίμωτρο  — προφανώς με εντολή του Υπουργείου Υγείας — σε γιατρούς και νοσηλευτές. Για να μη μάθει κανείς τι πραγματικά γίνεται με τον κορονοιο στα νοσοκομεία. Για να μη γίνει γνωστό με ποιες — συχνά απαράδεκτες — συνθήκες κάνουν το καθήκον τους αυτοί οι ήρωες — άνδρες και γυναίκες. Για να μη μάθουμε τι μπάχαλο γίνεται τίς μέρες εφημερίας στα νοσοκομεία όπου “ανακατεύονται” κανονικά περιστατικά με ύποπτους για κορονοιο. Για να μην ακουσθεί ότι — ενώ θα έπρεπε — το Ωνάσειο αρνείται να ενταχθεί στο σύστημα εφημεριών για να πηγαίνουν εκεί όσοι έχουν έμφραγμα ( τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της κρίσης). Για να μη γίνει γνωστό ότι όροφοι μεγάλου νοσοκομείου έχουν δεσμευθεί για τους …έχοντες και κατέχοντες. Για να μη γίνει γνωστό τι πραγματικά συμβαίνει σε μεγάλο νησί του Αιγαίου. Για να μη μαθευτεί σε ποια ευαίσθητη ομάδα “πάτησε πόδι” ο κορονοιος. Για να μην ακουσθεί ποιοι και πόσοι “πηδάνε” κατά προτεραιότητα τη σειρά αναμονής για να εξετασθούν…χωρίς να περιμένουν στο ψιλοβρόχι ( Σημ: Στη Μ.Βρετανία έγινε θέμα μια εφημερίδα ισχυρίσθηκε ότι εξετάσθηκε κατά προτεραιότητα ο διάδοχος Κάρολος…)

Κι άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός.

Η τακτική αυτή όμως συνήθως λειτουργεί ως μπούμερανγκ