Συμβουλευτική επιτροπή για τη νόσο COVID-19 συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελούμενη από επιδημιολόγους και ιολόγους από διάφορα κράτη μέλη, η οποία θα χαράξει τις κατευθυντήριες γραμμές για συντονισμένα μέτρα διαχείρισης κινδύνου.

, Eπιτροπή  επιδημιολόγων και ιολόγων συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, INDEPENDENTNEWS

          Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου

Πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε βάσει εντολής, θα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και συμπρόεδρος η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων προς όλους τους ειδικούς υψηλού επιπέδου που συμμετέχουν στην επιτροπή θέτοντας τις γνώσεις τους στην υπηρεσία της κοινωνίας», δήλωσε η κ. φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «ο κοροναϊός αλλάζει γρήγορα τις ζωές και τις κοινωνίες μας. Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να λαμβάνουν κάθε μέρα καλά τεκμηριωμένες και ενδεδειγμένες αποφάσεις για τους Ευρωπαίους. Γι’ αυτό η επιστημονική γνώση και οι καλές συμβουλές είναι πιο πολύτιμες από ποτέ».

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε ότι «ο χρόνος και η επιστήμη είναι κρίσιμοι παράγοντες για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Η συμβουλευτική επιτροπή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την ιατρική απόκριση της ΕΕ στην πανδημία και το έργο της θα συμπληρώνει και θα αξιοποιεί το έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.»

Η συμβουλευτική επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά αύριο

 

 

 

 

ert.gr