Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσέφευγε την 1η Ιούνη – 20 μέρες μετά την επικείμενη τοποθέτηση «τιμητικής πλακέτας» για τα θύματα- στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας αναίρεση της δικαίωσης των συγγενών των νεκρών από τα διοικητικά δικαστήρια, ο Κ. Μητσοτάκης έκθετος παρενέβη και πήρε πίσω την απόφαση.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει ότι αν δεν υπήρχαν και μέσα εκτός γραμμής και κυβερνητικής υποστήριξης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, για να αποκαλύψουν την υπόθεση την τιμητική πλακέτα θα την ακολουθούσε και δικαστική σφαλιάρα;

Δεν νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα το άντεχε το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη που τόσο πασχίζει για αυτή την ατσαλάκωτη εικόνα του.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα χάρις τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νίκος Μπογιόπουλος στο ραδιόφωνο του Real (Πέμπτη 7/5/2020) για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης και για το γεγονός ότι 20 μέρες μετά την απόδοση… «τιμής», στη δικάσιμο που έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου, το Ελληνικό Δημόσιο ζητά την αναίρεση της δικαίωσης των συγγενών των θυμάτων από τα διοικητικά δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, το δημόσιο – εκπροσωπούμενο από την κυβέρνηση – έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ εναντίον 4 αποφάσεων διοικητικών δικαστηρίων που δικαιώνουν τις οικογένειες των τριών θυμάτων καθώς και 24 εργαζόμενους, επιβάλλοντας στο Δημόσιο την αποζημίωσή τους. Το δημόσιο θα εκπροσωπείτω από τα υπ. Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη, η νομική ομάδα των οποίων αποτελείται από τέσσερις δικηγόρους.

Ηχητικό-Και η ντροπή, ντροπή δεν έχει…βάζουν Τιμητική πλακέτα και αξιώνουν στα δικαστήρια την αναίρεση της δικαίωσης των θυμάτων

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε

Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin.

Δε φθάνει που επιβράβευσε τους τότε ιθύνοντες, που δεν έκαναν τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, χρήζοντας τους σήμερα υπουργούς.

Ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα Υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων. Η ΝΔ δηλαδή, αντί να επιδιώξει ως κυβέρνηση την επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις οικογένειες, έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε. Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση.