Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ σε 155. 000 μακροχρόνιους άνεργους

Posted on 13 Απριλίου, 2020, 8:31 μμ
0 secs

Την χορήγηση έκτακτου επιδόματος 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνιους άνεργους ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα υπάρξει και υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων κατάρτισης που αφορούν και τους μακροχρόνια ανέργους:

Με βάση τα όσα διέρρευσαν:

  • Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας.
  • Ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για 36.500 άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες.
  • Ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

Επίσης για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν έχουν δοθεί οι εξής παρατάσεις:

  • Για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο έχει δοθεί 2μηνη παράταση (αφορά περίπου 70.000 ανέργους).
  • Για τα επιδόματα ανεργίας πουέληξαν το Φεβρουάριο έχει δοθεί 2μηνη παράταση (αφορά περίπου 80.000 ανέργους).
  • Για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο έχει δοθεί επίσης 2μηνη παράταση (αφορά περίπου 43.000 ανέργους)
  • Τέλος, και για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο θα υπάρξει 2μηνη παράταση”

Ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμά του τόνισε ότι ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμα και ανέφερε ότι η παραμικρή επανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα.

“Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις. θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό ηλικωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα”, ανέφερε και σημείωσε ότι χτίζετε ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας καθώς η πανδημία μπορεί να υποχωρεί αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει τον επόμενο χειμώνα και πρέπει να βρει τη χώρα έτοιμη.

“Η Ελλάδα μετά την πανδημία πρέπει να είναι μια ανανεωμένη Ελλάδα. Η κρίση ίσως μας πληγώσει. Θα μας έχει οπλίσει ωστόσο με πολύτιμες εμπειρίες για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κράτος”, τόνισε και επανέλαβε:

“Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Σήμερα σας λέω ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα. Μια πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα. Στην οποία αποτυπώνονται εφετός τα πάθη και οι θυσίες μας για να ξεπεραστεί ο Γολγοθάς της πανδημίας μας και να φτάσουμε στην Ανάσταση. Αυτό το Πάσχα θα το περάσουμε χωριστά από τα δικά μας πρόσωπα. Δίχως προσκύνημα στις Εκκλησίες. Δεν κινδύνεύει η πίστη μας”.

Τέλος δίνοντας ένα τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον υπογράμμισε ότι “στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Είναι στο χέρι μας να φέρουμε πιο κοντά μας το μέλλον που επιθυμούμε.”

...