Την ώρα που η χρήση της προστατευτικής μάσκας γίνεται υποχρεωτική λόγω πανδημίας τουλάχιστον προς το παρόν σε κλειστούς χώρους και η τιμή τους έχει εκτοξευτεί στο 1 ευρώ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ακολουθώντας το κλασικό μοντέλο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ότι η αγορά αυτορυθμίζεται και έτσι θα ομαλοποιηθεί και η τιμή της.

Βέβαια για ακόμα μία φορά ο κ. Γεωργιάδης ξεχνάει ότι η κοινωνία ζει υπό καθεστώς αναστολής εργασίας και οικονομικής δραστηριότητας και ότι το κράτος από τη στιγμή που επιβάλλει ένα μέτρο του οποίου το κόστος μετακυλίεται στην τσέπη του πολίτη, θα πρέπει να βρει τον τρόπο ώστε η τιμή της να είναι όχι απλά φθηνή αλλά στην ελάχιστη τιμή που θα μπορούσε να διατεθεί.

Ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος υπηρέτης του κοινωνικού συνόλου θα έπρεπε σε μαύρες οικονομικές συνθήκες για επιχειρηματίες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους να παρέμβει και να φροντίσει ακόμα και για την δωρεάν παροχή τους σε όλους όσοι λόγω άρσης των μέτρων, θα πρέπει και πάλι να βρεθούν στο δρόμο και θα κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για να πάνε στην εργασία τους.

Και όσοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μεταφοράς, δεν είναι από τζάκι, αλλά πρόκειται για ανθρώπους μεροκαματιάρηδες που ήδη τους τελευταίους δυο μήνες έχουν χάσει τον μισθό τους, λόγω των μέτρων περιορισμού. Άρα εκ προοιμίου το ταμείον τους είναι μείον.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και επιστρέφοντας στη δουλειά δεν ξέρει το μέλλον τι θα φέρει, καθώς η ύφεση όπως παραδέχτηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έχουν επιβεβαιώσει και διεθνείς οργανισμοί θα είναι τεράστια.

Μέσα σε αυτό πλαίσιο ο υπουργός η κρίση να γίνει ευκαιρία, γι αυτό αν θέλετε πληρώστε και έκαστος 5 ευρώ για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα Ελληνικής Παιδείας, που διοργανώνω, Άδωνις Γεωργιάδης στην πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega αν και παραδέχτηκε ότι το κόστος της μάσκας μίας χρήσης έχει αυξηθεί λόγω της αυξημένης ζήτησης και εντάξει όλα καλά τέλος πάντων αφού «σε λίγες μέρες θα ομαλοποιηθεί η αγορά, όπως έγινε και για τα αντισηπτικά».

Δηλαδή με λίγα λόγια αφήστε την αγορά να ρυθμίσει την τιμή. Αφήστε δηλαδή την αγορά να κερδοσκοπήσει σε βάρος του ταλαιπωρημένου πολίτη και αφήστε στην άκρη τις κρατικές παρεμβάσεις.

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε και τη χρήση της πάνινης επαναχρησιμοποιούμενης μάσκας, για την οποία ο κ. Τσιόδρας μόνο κακά λόγια είχα να πει για την χρήση της από τους πολίτες.

Πάντως το μόνο που ξέρουμε είναι ότι στα φαρμακεία υπάρχει ακόμα έλλειψη και ότι τη μάσκα την πληρώνεις σχεδόν ένα ευρώ την μία και σου ζητούν τουλάχιστον να αλλάζεις τρεις την ημέρα.

Και η Δευτέρα έρχεται και όποιος δεν έχει μάσκα στα ΜΜM ή σε κλειστούς χώρους, θα πληρώνει 150 ευρώ πρόστιμο. Και δαρμένος και ένοχος δηλαδή ο Έλληνας πολίτης.

 

Editors Independentnews.gr