O Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Βουλή για  τη συμμετοχή της Δεξιάς στην εξέγερση του Νοέμβρη του ’73. Το έργο παλιό και χιλιοπαιγμένο. Όταν η δεξιά βρίσκεται σε αδιέξοδο, γυρνάει πίσω στα παλιά τεφτέρια και επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία.

Η ιστορική μνήμη, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο να διαγραφεί. Παντού και πάντα, σε όλες τις μεγάλες ιστορικές στιγμές υπήρχαν δεξιοί, στην Κατοχή, στην Εθνική Αντίσταση, αλλά και στα Τάγματα Ασφαλείας. Είναι καταγεγραμμένη η δράση δοσίλογων και μαυραγοριτών. Και στο Πολυτεχνείο, ακόμα και αν υπήρχαν δεξιοί μέσα, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, καταγεγραμμένη είναι η παρουσία των δεξιών που ήταν απέξω…

Ο λαός θυμάται αστυνομικούς, ΚΥΠατζήδες, παρακτατικούς που συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο ακροβολισμένοι στους γύρω δρόμους τις μέρες της εξέγερσης του 1973.

Επίσης, θυμάται τη στάση και τις δηλώσεις από νυν βουλευτές της ΝΔ:

  • Τον τσεκουράτο κ. Βορίδη που είχε την τιμή να βρεθεί στην ηγεσία της νεολαίας του δικτάτορα.
  • Τον κ. Γεωργιάδη, τον γνήσιο θαυμαστή του Παττακού, που ως βουλευτής του ΛΑΟΣ ήταν ανοιχτά αρνητής των νεκρών του Πολυτεχνείου και δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι η χούντα ήταν ευλογία για την οικονομία.
  • Τον κ. Μπογδάνο, που ως δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ δήλωνε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου φταίει για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το κράτος της δεξιά είναι εδώ. Με την προχθεσινή εισβολή στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και στην πλατεία Εξαρχείων, με τις δεκάδες προσαγωγές έδειξε η αστυνομία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τις προθέσεις της ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά και συνολικά τη στρατηγική της κυβέρνησης για αστυνομοκρατία και γενικευμένη καταστολή.

Πρόκειται για σαφή επίδειξη αυταρχισμού, καταστολής και βίας, την ώρα που η κοινωνία αντιλαμβάνεται την εγκληματική της ολιγωρία στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το δόγμα «νόμος και τάξη» ανασύρεται από το οπλοστάσιο της δεξιάς για να δημιουργήσει κλίμα έντασης και να ικανοποιήσει τα ακροδεξιά ακροατήρια στα οποία απευθύνεται.

Στοχοποιούν τη νεολαία, απεχθάνονται την ιστορική μνήμη της εξέγερσης. Η παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, βουλευτή Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνομίλησε με άνδρες των ΜΑΤ και φρόντισε να αναρτήσει την παρουσία του στα social media τα λέει όλα…

Η καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με τη βούλα της ΕΛ.ΑΣ.

Στην απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, προχωρά η Ελληνική Αστυνομία με φόντο την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, υλοποιώντας και τυπικά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού περί απαγόρευσης της πορείας. Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 06:00 της 15ης Νοεμβρίου έως και 21:00 της 18ης Νοεμβρίου 2020. Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις και πρόστιμα.

Οι αυστηρότατες ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» Χρυσοχοΐδη 
Είχε προηγηθεί, την Παρασκευή, μετά τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τα περί απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου, επικοινωνία του υπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενημερώνοντάς τους ότι δεν θα γίνει η πορεία και το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: