EDITORIAL INDE: Το μήνυμα να φτάσει παντού!

Posted on 05 Οκτωβρίου, 2020, 7:17 πμ
6 secs

Η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με 68 κατηγορούμενους (την ηγεσία και μέλη της) άρχισε στις 20/4/2015 και οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, καθώς την Τετάρτη 7 Οκτώβρη αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.
Την ίδια μέρα, συνδικάτα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και άλλοι φορείς καλούν σε συγκέντρωση με σύνθημα: «Οι ναζί στη φυλακή», στις 10 το πρωί στο σταθμό μετρό «Αμπελόκηποι».

Μέχρι τότε το μήνυμα να φτάσει παντού:  Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή

Το αίτημα για συνολική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας των δολοφόνων εντείνεται όσο πλησιάζει η ώρα της απόφασης. Είναι σαφές όμως ότι μια δικαστική απόφαση δεν αρκεί για να σταματήσει την εγκληματική δράση του φασισμού. Ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό, πρέπει να είναι καθημερινός για τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Η συμμορία είναι εγκληματική γιατί είναι ναζιστική

Τα κρινόμενα αδικήματα είναι η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αμπουζίτ Εμπάρακ στο πλαίσιο της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών επίσης στο Πέραμα και πλέον αυτών το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και της διεύθυνσής της από τους κατηγορούμενους της ηγεσίας της.

Από τα στοιχεία αποδεικνύονται ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της «Χρυσής Αυγής», το ρατσιστικό δηλητήριο, καθώς και η αρχή του αρχηγού και η ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η «πειθαρχία» στην κεντρική διοίκηση.

Βίντεο από την καμπάνια “Μη μένεις στο σκοτάδι” κοινοποίησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:
«Νοσταλγοί του Χίτλερ, υμνητές του ναζισμού, κήρυκες του μίσους, υποκινητές ρατσιστικών επιθέσεων. Η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση που πρέπει να καταδικαστεί.»

Κόντρα στους ισχυρισμούς της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης, είναι ξεκάθαρο πως τα τάγματα εφόδου δεν δρουν χωρίς να έχουν λάβει εντολές «άνωθεν». Η εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου δεν είναι ούτε «αυθόρμητη» ούτε πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά -όπως επιχειρούν κατά καιρούς να εμφανίσουν οι χρυσαυγίτες για να αποφύγουν την ευθύνη της ηγεσίας τους- αλλά αντίθετα πρόκειται για προσχεδιασμένες ενέργειες που υλοποιούν τη γενική κατεύθυνση εντολών που δίνει ο αρχηγός και διοχετεύεται μέσω της αυστηρής ιεραρχίας προς τα τάγματα εφόδου.

Στον αντίποδα των απαράδεκτων ισχυρισμών της εισαγγελέα, η οποία με την αγόρευσή της επιχείρησε να βγάλει λάδι την εγκληματική οργάνωση, αποσιωπώντας το βασικό κίνητρο που είχαν τα μέλη της για τη διάπραξη των εγκλημάτων τους, η Πολιτική Αγωγή και δεκάδες μάρτυρες ανέδειξαν ότι η ναζιστική ιδεολογία είναι η «μήτρα» όλων των δολοφονικών και άλλων επιθέσεών τους. Αναδείχθηκε επίσης ότι όλες οι επιθέσεις (δολοφονία Φύσσα, επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ενάντια στους Αιγύπτιους αλιεργάτες κ.λπ.) είχαν κοινά χαρακτηριστικά: Συγκρότηση, συντονισμένη κινητοποίηση, οπλισμός, παρουσία στελέχους που καθορίζει την έναρξη και τη λήξη της εφόδου, ομοιόμορφη εμφάνιση – ενδυμασία και προφανώς επιλογή στόχων με βάση την ιδεολογία της οργάνωσης: Τα θύματα ήταν κομμουνιστές, μετανάστες, αντιφασίστες. Προς το ίδιο συμπέρασμα άλλωστε συνηγορούν η στρατιωτική δομή και ιεραρχία, η τυφλή υπακοή στον αρχηγό, η στρατιωτική εκπαίδευση κ.ο.κ.

 

 

...