Η κυβερνητική προπαγάνδα καλά κρατεί. Πετυχαίνει τόσο να τροφοδοτεί με άφθονο υλικό τα φιλικά της μέσα, όσο και να στρέφει την προσοχή όσων στέκονται κριτικά στις εγκληματικές της πολιτικές σε ανούσιους σχολιασμούς. Κριτικάραμε τις παράτες για την παραλαβή των εμβολίων, τις γελοιωδέστατες εικόνες των παραγόντων μπροστά στις κούτες, ακόμα και τον λεκέ στο φανελάκι του εμβολιαζόμενου Τσιόδρα…

Μα είναι κάτι πιο βαθύ που μας λερώνει…

Είναι σαφές ότι το εμβόλιο συνιστά ένα πολύτιμο όπλο για τη προστασία της ανθρώπινης ζωής και μια μεγάλη νίκη της επιστήμης. Όπως σαφές είναι, όμως, πέρα από τις βαρύγδουπες υποσχέσεις του Κικίλια και το «εμπόριο ελπίδας», ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρους του πληθυσμού, κάτι που είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί «τείχος προστασίας».

Κι ενώ αυτή είναι η κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όσο οι θάνατοι από κορονοϊό συνεχίζονται, εν αναμονή του τρίτου κύματος, το οποίο προεξοφλούν όλοι οι επιστήμονες, η κυβέρνηση, πιστή στο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της, αρνείται κάθε σκέψη για θωράκιση του συστήματος Υγείας ή για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για τη μαζική συνταγογράφηση των τεστ και την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Η υγειονομική κρίση είναι εδώ. Και θα παραμείνει για μήνες. Και μαζί της η κοινωνική και η οικονομική κρίση θα βαθαίνει μέρα με τη μέρα, δημιουργώντας και κρίση Δημοκρατίας.

Οι άνεργοι, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις αυξάνονται και θα αυξάνονται. Η εργατική τάξη πιέζεται όλο και πιο πολύ και τίποτα δεν δείχνει ότι αυτό θα αναστραφεί από μια εμμονική κυβέρνηση που χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για την περαιτέρω συρρίκνωση δικαιωμάτων.

Η είδηση που τα ΜΜΕ της λίστα Πέτσα δεν ανέδειξαν ήταν ότι η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, που είχε προβλεφθεί για πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους όταν τους κόπηκε το ΕΚΑΣ, σταματά στις 31 Δεκεμβρίου 2020, με αποτέλεσμα από το νέο έτος να πρέπει να πληρώνουν μόνοι τους τη συμμετοχή τους για τα φάρμακά τους. Βέβαια, σε μια ακόμα επικοινωνιακή πράξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε ως Μωυσής ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή».

Λεφτά για προπαγάνδα υπάρχουν

Την ώρα που ο κόσμος της εργασίας φτάνει στα όριά του, δίνονται επιπλέον 18,5 εκατ. από τη «λίστα Κικίλια» για καμπάνια ενημέρωσης σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Μια καμπάνια που θα περιλαμβάνει προφανώς κοινωνικά μηνύματα που φιλοξενούνται δωρεάν από τα Μέσα. Αλλά η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν χάνει μια ακόμα ευκαιρία να μετατρέψει εκ νέου μία εκστρατεία ενημέρωσης σε μοχλό χειραγώγησης και εκβιασμού του Τύπου για να αποθεώνουν τα ΜΜΕ την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη και να κρύβουν τα εγκληματικά λάθη τους στη διαχείριση της πανδημίας.

Όταν κάτι κρίνεται αναγκαίο, βρίσκονται τα κονδύλια και διατίθενται απλόχερα. Όπως και στην περίπτωση των προσλήψεων και της αγοράς εξοπλισμού για την Ελληνική Αστυνομία. Έτσι ιεραρχεί τις ανάγκες τους κράτους η κυβέρνηση Μητσοτάκη…