Το κράτος της δεξιάς εκμεταλλεύεται την πανδημία για να υπονομεύσει το κράτος δικαίου και τα κοινωνικά δικαιώματα με τις αντισυνταγματικές διατάξεις και τις χουντικές απαγορεύσεις. Η κυβέρνηση αναγορεύει το δόγμα «νόμος και τάξη» σε ύψιστη πολιτική επιδίωξή της. Και μετατρέπει το μείζον θέμα της δημόσιας υγείας σε ζήτημα δημόσιας τάξης.

, EDITORIAL INDE: Η Αριστερά αντιστάθηκε, ο «γύψος» έσπασε, οι δυνάμεις καταστολής οργίασαν, INDEPENDENTNEWSΟ Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να αναγορεύσει τον εαυτό του σε μέγιστο δεξιό ηγέτη και να συσπειρώσει όχι μόνο συντηρητικούς δεξιούς αλλά και ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες, τάζοντάς τους ότι θα αναλάβει να αμαυρώσει την ζωντανή ιστορική μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλύτερα. Δεν τα κατάφερε να βάλει σε «γύψο» τα δημοκρατικά δικαιώματα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Χρυσοχοΐδη.

Η απάντηση της Αριστεράς ήταν καταλυτική με τις εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, με την πορεία και τη συγκέντρωση του ΚΚΕ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και μετά στο κέντρο της Αθήνας, με τις κινητοποιήσεις του ΜΕΡΑ25, με τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν από μικρότερα κόμματα και συλλογικότητες.

Έχοντας χάσει κάθε έλεγχο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και μπροστά στην κατάρρευση της οικονομίας που οδηγεί στη φτωχοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του λαού, επιδόθηκε χθες, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σε ένα όργιο κρατικής βίας, καταστολής και τραμπουκισμών σε όλη την Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Χτύπησαν στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, χτύπησαν στα Σεπόλια και τα Πετράλωνα, έδειξαν ότι η επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ ήταν μόνο η αρχή…

, EDITORIAL INDE: Η Αριστερά αντιστάθηκε, ο «γύψος» έσπασε, οι δυνάμεις καταστολής οργίασαν, INDEPENDENTNEWSΤην ίδια ώρα, η επίκληση της «υγειονομικής βόμβας» κουρελιάστηκε από τις εικόνες ΜΑΤατζήδων στα social media να συνωστίζονται και να χαριεντίζονται ομαδικά, χωρίς μάσκες και προφυλάξεις.

 

 

 

 

 

Χτες αποδείχτηκε ότι στόχος της Αριστεράς πρέπει να είναι οι κινηματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες που διευρύνουν την έννοια της δημοκρατίας στη συνείδηση των πολιτών Η κοινή δήλωση των τριών κομμάτων, ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Μέρα25 και η κοινή τους στάση δημιούργησαν ένα παράθυρο ελπίδας και αντίστασης για το μέλλον.

 

, EDITORIAL INDE: Η Αριστερά αντιστάθηκε, ο «γύψος» έσπασε, οι δυνάμεις καταστολής οργίασαν, INDEPENDENTNEWS , EDITORIAL INDE: Η Αριστερά αντιστάθηκε, ο «γύψος» έσπασε, οι δυνάμεις καταστολής οργίασαν, INDEPENDENTNEWS

 

, EDITORIAL INDE: Η Αριστερά αντιστάθηκε, ο «γύψος» έσπασε, οι δυνάμεις καταστολής οργίασαν, INDEPENDENTNEWS