Δύο νέοι νεκροί και 78 κρούσματα – Σε καραντίνα ο Εχινός Ξάνθης

Posted on March 25, 2020, 7:18 pm
0 secs

Εβδομήντα οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 821.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, ενώ στους 22 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.

Από τους νεκρούς 18 είναι άνδρες και 4 γυναίκες.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε ότι προς το παρών δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων στη χώρα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή για τους οίκους ευγηρίας, οι οποίοι μπορεί να εξελιχθούν σε «αδύναμους κρίκους».

Αναφορικά με τη γενική εικόνα, σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερα από 44.000 κρούσματα παγκοσμίως και περισσότεροι από 19.700 θάνατοι, ενώ τόνισε ότι οι επιδημίες συνεχίζονται με διαφορετική ταχύτητα αύξησης ανά χώρα και τόπο, ανάλογα με τα μέτρα και την τήρησή τους.

Ν. Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη

Μιλώντας αμέσως μετά τον κ. Τσιόδρα, ο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Ανακοίνωσε πως από τις 6 το απόγευμα σήμερα έως τις 7 Απριλίου κηρύχθηκε σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη, καθώς εκεί αναφέρθηκαν 6 από τα 8 κρούσματα του ιού, εκ των οποίων ο ένας απεβίωσε σήμερα.

Πρόκειται για έναν 77χρονο ο οποίος είχε σοβαρά άλλα προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Το τεστ για τον κοροναϊό έγινε στον ηλικιωμένο έγινε πριν το θάνατο του καθώς υπήρξε συσχέτιση και με άλλα κρούσματα στον οικισμό και το αποτέλεσμα ήρθε μετά το θάνατο και επιβεβαίωσε ότι ήταν θετικός στον κοροναϊό.

...