Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του νεαρού 25χρονου Κλοντιάν Ράσα στα Τίρανα από σφαίρα αστυνομικού:
Εκατοντάδες νέοι και νέες έχουν βγει από εχθές στους δρόμους των Τιράνων και της υπόλοιπης Αλβανίας απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη μετά την δολοφονία του νεαρού 25χρονου Κλοντιάν Ράσα από σφαίρα αστυνομικού.

Ο αρχικός ισχυρισμός της αστυνομίας ήταν ότι «ο νεαρός κινούταν παρά την απαγόρευση μετακινήσεων και προσπάθησε να ξεφύγει, δείχνοντας ένα σκληρό αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο προς στον αστυνομικό», πράγμα το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Μερικές ώρες αργότερα, μάλιστα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας (ShCBA) δημοσίευσε ανακοίνωση, ανατρέποντας τα όσα αρχικώς ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη τελικά και κατηγορείται για ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε πέρα από τα απαραίτητα όρια αυτοάμυνας. Ο υπουργός Εσωτερικών Σαντέρ Λιέσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος παρόλα αυτά η αλβανική κοινωνία απαιτεί την παραίτησή του. Εχθές τυλίχθηκε στις φλόγες το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο με τους διαδηλωτές να αψηφούν τα μέτρα προστασία λόγω πανδημίας.Ο αλβανικός λαός εξεγείρεται απέναντι στην εγκληματική αστυνομική αυθαιρεσία και έχει την απόλυτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας.

Οι λαοί μιλούν την ίδια γλώσσα όταν αγωνίζονται για ελευθερία, δικαιώματα και ασφάλεια.

Drejtësi për Klodjanin | Δικαιοσύνη για τον Κλοντιάν