Τρεις παρατηρήσεις για την τρέχουσα συγκυρία


1. Ναι, τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης απέδωσαν, χάρις στην ωριμότητα του λαού μας και τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ομως κανένα success story δεν μπορεί να πιστώνεται στον Κ Μητσοτάκη. Πρώτα γιατί οι παράγοντες που επιδρούν είναι πολλοί και δεύτερο γιατί αρκετές άλλες χώρες βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς. Τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά.

2. Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε στο βαθμό που έπρεπε και μπορούσε, τον χρόνο που κερδήθηκε απο το καθολικό lockdown για προετοιμασία και ενίσχυση του συστήματος υγείας και της κοινωνίας , από υγειονομική άποψη

3. Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την υπεύθυνη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας με το ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ. Η όποια δυσμενής εξέλιξη, πέραν της αντικειμενικά αναμενόμενης, θα είναι δικό της έργο και δική της ευθύνη. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κανένα λόγο ούτε να φοβάται ούτε να ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές. Ομως δεν τις επιζητά γιατί , κατά τη γνώμη μου αποτελεί μεγάλη ανευθυνότητα να προκηρυχτούν εν μέσω της πανδημίας, της οποίας δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη και ασφαλώς δεν έχουμε τελειώσει με αυτήν.

 

*ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ – Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. ΓΓΔΥ