Για έναν νεκρό πρόσφυγα και πέντε τραυματίες κάνουν λόγο τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδοντας πως οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν πλαστικές, αλλά και πραγματικές σφαίρες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση κάνοντας λόγο για fake news.

Την ίδια στιγμή ο ανταποκριτής του Economist στην Τουρκία κάνει λόγο για πυρά από τις ελληνικές αρχές και τραυματίες, ενώ η ανάρτησή του στο Twitter συνοδεύεται από ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει κάποιον τραυματία.

Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση

Για το θέμα ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση, προσθέτοντας ότι τα στελέχη των ελληνικών δυνάμεων δεν έχουν πυροβολήσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για fake news που διακινεί η τουρκική πλευρά και αφού χαρακτήρισε την Τουρκία «επίσημο διακινητή μεταναστών» υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη και προστασία των συνόρων μας σε στεριά και θάλασσα. «Έχουμε διαμηνύσει παντού, ότι εμείς θα διαφυλάξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στο twitter στα αγγλικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι:

«Η Τουρκία κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ακόμα μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασε σήμερα με δήθεν τραυματισμούς μεταναστών και έναν νεκρό από ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά».