Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε απολύτως με τις πολιτικές της Ν.Δ. προτείνεται και πάλι για πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος.

«Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Η απόφαση είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, δεδομένου ότι ο κεντρικός τραπεζίτης ήταν αυτός που διαφωνούσε διαρκώς με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το 2018 στο ζήτημα της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, όταν επέμενε στην προληπτική γραμμή στήριξης.Όπως και όταν πίεζε για περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου που απέτρεψε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, ήταν ο ίδιος που έκανε αργότερα την κυβίστηση και επικρότησε την έκδοση ευρωομολόγων, στηρίζοντας την επιλογή Μητσοτάκη.


«Τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του»

 

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την επιλογή Στουρνάρα, αναφέροντας ότι: «Ευχόμαστε στον κ. Στουρνάρα μία καλή δεύτερη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Τουλάχιστον τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του, με πρώτη από όλες αυτή για ύφεση 4% λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Όχι όπως όταν προέβαλλε σθεναρή αντίσταση ενάντια στο σχέδιο για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θέτοντας την πιστοληπτική γραμμή στήριξης ως δήθεν μοναδική λύση.

Ούτε όπως όταν πίεζε για περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου που απέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά έτσι όπως τα φέρνει η ζωή, θα ξανασυναντηθούμε αργά η γρήγορα, οπότε θα έχει και πάλι όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να υπονομεύει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση».