Δ. Βίτσας: Επαρκή μέτρα στα στρατόπεδα των ΕΔ και τις δομές προσφύγων άμεσα (Ηχητικό)

Posted on March 25, 2020, 1:24 pm
4 secs

Κανένα στρατόπεδο στρατευμένων να μην γίνει εστία εξάπλωσης της επιδημίας, κανένα ΚΥΤ προσφύγων να μην μετατραπεί σε φυλακή ανθρώπων που θα σαρώσει ο κορωνοϊός, έχουμε προτείνει ήδη μέτρα, να ληφθούν άμεσα, τόνισε ο πρώην υπουργός (Μεταναστευτικής Πολιτικής και αναπλ. Άμυνας) Δημήτρης Βίτσας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γ. Τραπεζιώτη.


Σχολιάζοντας τις καταγγελίες για τις συνθήκες σε στρατόπεδα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι τα μέλη της η ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Θ. Δρίτσας, εγώ και άλλοι, έχουμε επικοινωνία με την ηγεσία των ΕΔ» για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα εξασφάλισης ανεκτών και ασφαλών συνθηκών για αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατευμένους, με πρώτες της συνθήκες υγιεινής, ώστε να μην αποτελέσει κανένα στρατόπεδο εστία εξάπλωσης της επιδημίας.

«Δώσαμε ιδέες για τη λειτουργία των στρατιωτικών εργοστασίων, μπορούν να βοηθήσουν και αλλού», προσέθεσε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά σε σχέση και με την σημερινή επέτειο ότι της 25ης Μαρτίου ότι «όταν κάτι το θέλεις πολύ και παλεύεις γι` αυτό το πετυχαίνεις».

Ο κ. Βίτσας προανήγγειλε καταψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που έρχεται την Πέμπτη στην Βουλή, για να «νομιμοποιήσει» τις δύο απαράδεκτες και παράνομες με το εθνικό και διεθνές Δίκαιο ΠΝΠ για επιτάξεις εκτάσεων και αναβολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου.

Ζήτησε παράλληλα να ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα στα ΚΥΤ για τον κορωνοϊό, όχι μόνο μέσα, αλλά και στις γύρω «ζούγκλες» (στη Μόρια είναι 5.000 μέσα αλλά 15.000 έξω όπου δεν ισχύουν οι περιορισμοί μετακίνησης) και υπογράμμισε ότι η τεράστια καθυστέρηση της αποσυμφόρησης από την κυβέρνηση Μητσοτάκηη κάνει ακόμη πιο δραματική την κατάσταση.

Για την μάχη κατά του κορωνοϊού, εξάλλου, δήλωσε ότι ενώνει την οργή του με όλων για το θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά, δείχνει γιατί είναι λάθος όλη η διαδικασία και θύμισε ότι ο Αλ. Τσίπρας έκανε έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις, πρέπει να παρθούν μέτρα τώρα με το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ που εξασφαλίσαμε. Να ξεκινήσουν τα τεστ, σε αστυνομικούς, εργαζόμενους σούπερ μάρκετ, κτλ., κατά κύματα.

Απαιτείται αλληλεγγύη χωρίς επιλεκτικότητες, ο ένας προς τον άλλο, μέσα από αυτή την κρίση η κοινωνία να βγει όρθια, κατέληξε ο κ. Βίτσας.

 

Ραδιόφωνο Στο Κόκκινο 105,5

...