Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας κρατούμενος, μόλις 18 χρόνων, στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής τα ξημερώματα του Σάββατου, 25 Απριλίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αλλοδαπό, δηλαδή για πρόσφυγα ή μετανάστη.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο xronos.gr, ο 18χρονος για “αδιευκρίνιστους λόγους, χρησιμοποιώντας κομμάτια από ύφασμα, κατάφερε να κρεμαστεί”.

Παραδόξως, οι αιτίες που οδήγησαν τον 18χρονο στην αυτοχειρία διερευνώνται από το Α.Τ. Κομοτηνής! Με άλλα λόγια, την έρευνα κάνουν αυτοί που θα έπρεπε να ελεγχθούν για το θάνατο του νέου!

Οι συνθήκες κράτησης στα αστυνομικά τμήματα περιγράφεται ως «κόλαση»(ως γνωστόν είχαμε απεργίες πείνας κρατουμένων μεταναστών στο Περιστέρι αλλά και στην Πέτρου Ράλλη). Η κατάσταση έχει οξυνθεί λόγω του κορονοϊού καθώς ο αυταρχισμός των φυλάκων και των αστυνομικών ξεπερνά πλέον τα όρια. Θυμίζουμε το θάνατο της κρατούμενης Αζιζέ Ντεμίρογλου στις Γυναικείες φυλακές Ελεώνα-Θήβας. Τον θάνατο του Σελίμ Ζερολάρι στο Μαλανδρίνο από απόστημα στο δόντι! Τον θάνατο 38χρονου στις φυλακές Κορυδαλλού από κορονοϊό.

Κανείς, όμως, δεν συγκινείται. Αυτοί που κάνουν τα καθημερινά επικοινωνιακά σόου και τις δήθεν κινήσεις ευσπλαχνίας δεν πλησιάζουν στα «κολαστήρια» όπου οι κρατούμενοι είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο. Το ίδιο ισχύει και στη Μόρια, στους καταυλισμούς των προσφύγων γενικά αλλά και σ’ αυτούς των Ρομά. Όχι, από εδώ δεν θα περάσει ούτε ο Χαρδαλιάς ούτε ο Τσιόδρας ούτε η Πρωτοψάλτη. Οι προβολείς των καναλιών δεν θα πέσουν ποτέ στην «κόλαση» και τους «κατοίκους» της…

 

 

artinews.gr