Απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης (video)

Posted on 22 Μαρτίου, 2020, 6:25 μμ
5 secs

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε την απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας.

“Έδωσα εντολή να απαγορευτούν όλες οι άσκοπες μετακινήσεις και ενημέρωσα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς. Στο όνομα του συλλογικού καλού προχωρώ σε αυτή την απόφαση”, είπε ο πρωθυπουργός στο ξεκίνημα του μηνύματος

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από αύριο το πρωί στις 6 στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνο όσοι κατευθύνονται προς και από την εργασία τους, η μετάβαση για τρόφιμα, στο φαρμακείο, σε γιατρό, όποιοι βγαίνουν για άσκηση ανά δύο ή όποιοι βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους.

Επίσης, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Aπό τους παραπάνω περιορισμούς εξαιρούνται:

  • Μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής
  • Κρατικοί λειτουργοί
  • Τα στελέχη των υπηρεσιών Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και έντυπο με το οποίο θα δηλώνουν πού πηγαίνουν.

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνει η ΕΛΑΣ, η Δημοτική Αστυνομία και το λιμενικό. Για τους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

“Δική μου επιλογή είναι μόνο μία. Η υγεία των Ελλήνων. Δεν θα αφήσω μερικούς επιπόλαιους να ρισκάρουν την ασφάλεια των πολλών. Στόχος είναι να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Το μεγαλύτερο όπλο, κατά του αόρατου εχθρού, είναι η δική μας συμπεριφορά. Η παραμονή στο σπίτι δεν είναι περιορισμός, αλλά κατάθεση σεβασμού στο σύνολο. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε όλα τα αποθέματα υπομονής. Ελλάδα είμαστε όλοι. Ας την προφυλάξουμε”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

...