Ανεξέλεγκτα πλέον εξαπλώνεται στην Ιταλία ο κορονοιός καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 35.713, κρούσματα και 2.978 θανάτους. Παράλληλα, 4.025 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τα νούμερα χτες το σύνολο των κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 31.506 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.503 άνθρωποι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 475 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.207 νέα κρούσματα. Άλλα 1084 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό.

Την ίδια ώρα, 2.257 ασθενείς βρίσκονται στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 17.713 και οι νεκροί 1.959. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 4.525 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 458. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.214, με 94 νεκρούς.

Ιταλία: Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων του κορονοϊού είναι 79,5 έτη

Η ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει κάθε αθλητική δραστηριότητα σε ανοικτούς χώρους

Η ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει κάθε αθλητική δραστηριότητα σε ανοικτούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός αθλητισμού Βιντσέντσο Σπανταφόρα τόνισε ότι «αν οι Ιταλοί δεν μείνουν σπίτι, η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να απαγορεύσει την άθληση σε ανοικτούς χώρους».

Η αναφορά είναι κυρίως στους Ιταλούς που συνεχίζουν να τρέχουν και να κάνουν ποδηλασία στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, όπως και των χωριών και κωμοπόλεων.

Αρχικά, η άθληση είχε επιτραπεί για την μείωση του στρες αλλά και για την θετική της επίπτωση σε άτομα που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις. Τώρα, όμως, διαπιστώνεται, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που κάθε μέρα βγαίνει σε ακτίνα μεγαλύτερη των τριακοσίων μέτρων από το σπίτι του, στη Λομβαρδία αγγίζει το 40% του συνόλου των κατοίκων.

Πολλοί αναλυτές και ειδικοί, βέβαια, τονίζουν ότι το ποσοστό αυτό οφείλεται και στο ότι η κυβέρνηση Κόντε αποφάσισε να επιτρέψει, σε όσους Ιταλούς το επιθυμούν, να συνεχίσουν να πηγαίνουν κάθε μέρα (με το αυτοκίνητό τους ή τα δημόσια μέσα μεταφοράς), στους χώρους εργασίας τους.