Ανδ. Ξανθός στο MEGA (Video): Ίσως χρειαστεί νωπή λαϊκή εντολή η κυβέρνηση εάν λάβει μέτρα λιτότητας

Posted on 30 Απριλίου, 2020, 12:10 μμ
2 secs

Την επαναλειτουργία των σχολείων και το ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών σχολίασε στην εκπομπή «MEGA Mag» ο Ανδρέας Ξανθός


«Υπάρχει ρίσκο με την επαναλειτουργία των σχολείων. Υπήρχε και επιστημονικό debate για το ζήτημα. Δεν υπήρχε μια ομογενοποιημένη άποψη. Υπάρχουν νέοι κίνδυνοι και ρίσκα σε αυτή τη φάση της πανδημίας» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι σχετικά με το θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε «μια διάχυτη ανησυχία που υπήρχε σε γονείς και εκπαιδευτικούς για την εκπαιδευτική σκοπιμότητα του ανοίγματος των σχολείων σε αυτή τη φάση».

 

Ως προς αυτό, τόνισε την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής των δικλίδων που έθεσαν οι ειδικοί για τα μέτρα προστασίας.

Σε ότι αφορά τις μάσκες, η χρήση των οποίων θα είναι υποχρεωτική σε μια σειρά από κοινωνικές και οικονομικές περιστάσεις,  επισήμανε την ανάγκη «για διατίμηση και ισχυρή παρέμβαση στην αγορά για να μην υπάρχει αισχροκέρδεια».

Αναφορικά με τις εκλογές, χαρακτήρισε ως «μη σώφρονα κίνηση» την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καθώς όπως πρόσθεσε ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, πώς εάν υπάρξει μια μεγάλη ύφεση στην οικονομία και «η κυβέρνηση προχωρήσει σε μέτρα λιτότητας που της επιβάλουν οι δανειστές, τότε αλλάζει η συζήτηση. Σε κάποια φάση ίσως χρειαστεί λαϊκή νωπή εντολή».

...