Για το 2021 ανέβαλε η UEFA το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε 12 χώρες το καλοκαίρι, από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή ήταν το αποτέλεσμα των διαδοχικών τηλεδιασκέψεων της ηγεσίας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, με εκπροσώπους των συλλόγων (ECA), των ευρωπαϊκών λιγκών (European League), των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro) και των εθνικών ομοσπονδιών, ενώ επικυρώθηκε στη συνέχεια από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA.

Στόχος πλέον είναι η κατά το δυνατόν ομαλή ολοκλήρωση της χρονιάς, τόσο στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις (Champions League και Europa League), όσο και στα εθνικά πρωταθλήματα.

Όλα βεβαίως θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συλλόγων και των λιγκών, που θα εξετάσει τις λύσεις για την εκ νέου διαμόρφωση του προγράμματος, όταν οι συνθήκες επιτρέψουν την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων.
«Ο σκοπός πάνω από τα κέρδη», τονίζει σε μακροσκελή δήλωσή του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, με την αναβολή του EURO, βγήκε μπροστά και έκανε τη μεγαλύτερη θυσία.

Υπογραμμίζει επίσης ότι θα ήτων δώρον-άδωρον να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε άδεια γήπεδα, ενώ μία μικρή και προσεκτική αναφορά στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στο τέλος της δήλωσης, ενδεχομένως προδίδει ότι ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία με τη διεθνή συνομοσπονδία, η οποία για το επόμενο καλοκαίρι έχει προγραμματίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, το πρώτο με τη νέα, διευρυμένη μορφή.