Η αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει στην αξιοποίηση του «μαξιλαριού ρευστότητας’ για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, ενώ θετικό βήμα χαρακτηρίζεται η πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών.

Για «μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων τώρα, πριν είναι πολύ αργά» κάλεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/στ «Αθήνα 98,4 FM».

«Πράξη εθνικής ευθύνης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε τη δημιουργία του μαξιλαριού ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ, καλώντας την κυβέρνηση «να το αξιοποιήσει για να στηρίξει την ελληνική οικονομία». «Μιλάμε για μία κρίση που μπορεί να αποδειχθεί δομική για την κοινωνία και την οικονομία γι αυτό και τα μέτρα πρέπει να έχουν δομικό χαρακτήρα. Μια τέτοια πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας και τη σημασία του να αναλάβει η Ευρώπη τις δικές της ευθύνες.

Στο μεταξύ, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, γενναίες επιδοτήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και ενίσχυση των επιχειρήσεων στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις, καθώς και απέναντι στις τράπεζες».

Ακούστε την συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση στον δημοσιογράφο Αρη Τόλιο