Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει τη λογική ανοσίας της αγέλης σε όφελος των ισχυρών»

Posted on 07 Μαΐου, 2020, 1:06 μμ
3 secs

Βιάστηκε να αποδείξει η κυβέρνηση ότι επιστρέφουμε στην καθημερινότητα και να χτίσει την εικόνα μιας επίπλαστης κανονικότητας, αλλά δεν συνυπολόγισε ότι λαμβάνει ένα αχρείαστο και επικίνδυνο ρίσκο με το άνοιγμα των σχολείων. Πήρε την απόφαση αυτή λίγες ημέρες πριν τη λήξη της σχολικής περιόδου, επιτρέποντας το συνωστισμό στις τάξεις, αλλά δεν συνυπολόγισε ότι έχει να κάνει με νεανικό πληθυσμό, που για μεγάλο διάστημα βρέθηκε σε περιορισμό“. Τα παραπάνω διεμηνύσε στην εκπομπή “Mega Magazino” ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στην Αγία Παρασκευή.

“Η αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στις αυθόρμητες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις δυναμιτίζει το κλίμα. Σαφώς όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, αλλά δεν μπορούν αυτές να αντιμετωπίζονται με επιθέσεις από τα ΜΑΤ, δακρυγόνα και αποφάσεις για απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Αυτά παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα. Χρειάζεται νηφαλιότητα, σοβαρή συζήτηση και δημόσιες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές”, τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική και στη “λογική κανονικότητας” που, όπως είπε, “προσπαθεί να καλλιεργήσει και στο μέτωπο της οικονομίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη -μια λογική ανοσίας της αγέλης που θα επιτρέψει τελικά μόνο στους λίγους και ισχυρούς να επιβιώσουν“. Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ύφεση ύψους 9,7%, έκανε λόγο για ” μια πολύ μαύρη εικόνα για την ευρωπαϊκή και ιδίως για την ελληνική οικονομία, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση και την ανεργία. Η ίδια η Κομισιόν προβλέπει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε αφανισμό“.

“Να μας απαντήσει η κυβέρνηση, η οποία πορεύεται χωρίς συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε, με ποια μέτρα θα αντιμετωπίσει την ύφεση αυτή; Με τα ίδια εργαλεία που σχεδίαζε όταν στην αρχή της πανδημίας μιλούσε για ύφεση 0%; Να δούμε αν το υπουργείο Οικονομικών θα διαψεύσει τον κ. Μητσοτάκη που προ ημερών μίλησε για ύφεση 10%, όπως διέψευσε και την Κομισιόν”, κατέληξε.

...