Αλαλούμ στον Ευαγγελισμό – Στον ίδιο χώρο ύποπτα κρούσματα με τους υπόλοιπους ασθενείς

Posted on 16 Μαρτίου, 2020, 5:40 μμ
3 secs

«Καλά τα χειροκροτήματα, αλλά αν είναι υποκριτικά δεν τα θέλουμε

Μέχρι τώρα έχουμε εκτεθεί πολλοί από εμάς στον κίνδυνο και δεν ξέρουμε αν έχουμε μολυνθεί»

Δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, εκ των μεγαλύτερων της χώρας και νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό, με ύποπτα κρούσματα να νοσηλεύονται στον ίδιο χώρο με τους υπόλοιπους ασθενείς, περιέγραψε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων του Ευαγγελισμού και καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρας. 

Ο κ. Σιώρας σημείωσε ότι υπάρχει μίξη των ύποπτων κρουσμάτων με τους υπόλοιπους ασθενείς και τόνισε ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία. Υποστήριξε, δε ότι ο πρώτος έλεγχος θα έπρεπε να γίνεται στις πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας, στις ΤΟΜΥ.

Για τα μέτρα που πάρθηκαν για το σύστημα υγείας σημείωσε ότι δεν αρκούν και ζήτησε ενίσχυση των νοσοκομείων. Όπως είπε πρέπει να λειτουργήσουν όλες οι κλίνες των ΜΕΘ, ενώ τόνισε ότι οι προσλήψεις που αναγγέλθηκαν είναι λίγες. «Έχει χαθεί χρόνος. Πρέπει να γίνει άμεσα. Έπρεπε όλα αυτά να είχαν γίνει χτες», τόνισε ο κ. Σιώρας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι έχουν επισημανθεί επανειλλημένα οι ελλείψεις υλικών.  «Όμως μέχρι τώρα έχουμε εκτεθεί πολλοί από εμάς στον κίνδυνο και δεν ξέρουμε αν έχουμε μολυνθεί. Το άκρως επικίνδυνο θα είναι αν νοσήσουμε όλοι μαζί, όπως αναφέρεται στη θεωρία της ‘ανοσίας της αγέλης’. Γι’ αυτό φωνάζαμε τόσο καιρό για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη σημασία του».

Τέλος αναφερόμενος στο κάλεσμα της Μαρέβας Μητσοτάκη να βγει ο κόσμος στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσει τους γιατρούς είπε: «Καλά τα χειροκροτήματα, αλλά αν είναι υποκριτικά δεν τα θέλουμε».

 

 

 

 

tvxs

...