Αλ.Τσίπρας (Βίντεο): Στήριξη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν σημαίνει λευκή επιταγή

Posted on 24 Απριλίου, 2020, 2:45 μμ
1 sec

«Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος αν πιστεύετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τη πρόθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να βάλουμε πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ως αδυναμία ή – ακόμη χειρότερα – ως λευκή επιταγή, να νομοθετείτε, να αποφασίζετε και να μη δίνετε λογαριασμό σε κανένα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως αποφάσισε να δραπετεύσει από την ώρα του πρωθυπουργού και τον κάλεσε για μια ακόμη φορά να δώσει απαντήσεις, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες. Σημείωσε μάλιστα ότι το κόμμα του δεν θα αφήσει έτσι αυτή την υπόθεση.
Τόνισε δε, ότι η απάντηση από πλευράς κυβέρνησης «για να είναι πειστική μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δωθεί. Αποπέμποντας τον κο Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη συνενοχής».

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει «ότι η σχεδόν ολοκληρωτική παρουσία κριτικής από τα μεγάλα ΜΜΕ θα αποτελέσει αποτελεσματική ασπίδα προστασίας. Αυτή η μεταδημοσιογραφική συνθήκη της απόλυτης αποσιώπησης κάθε κριτικής, δεν ήταν αρκετή για να συγκαλύψει ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων με δημόσιο χρήμα και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια».

 

...