Ακροδεξιοί ζητούσαν έξω από εκκλησία να γίνει περιφορά του επιταφίου

Posted on 18 Απριλίου, 2020, 11:58 πμ
4 secs

Στη σύλληψη 13 ατόμων για παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού προχώρησε η αστυνομία χθες έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον Κορυδαλλό.

Οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε συγκέντρωση περίπου εβδομήντα προσώπων, που ζητούσαν έξω από την εκκλησία να γίνει περιφορά του επιταφίου. Μόνο που δεν είναι απλοί πιστοί.

Οι συγκεντρωθέντες και οι συλληφθέντες είναι μέλη ή φίλοι της Χρυσής Αυγής, καθώς στο χώρο δεν μπορούμε να πούμε τυχαία βρέθηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος από τα ηγετικά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης και πρώην βουλευτής, ο οποίος βιντeοσκόπησε με το κινητό του την συγκέντρωση και την ανάρτησε στο Twitter.

Τέσσερις εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται επιπλέον για αντίσταση κατά της αρχής και ο ένας για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικού.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο συμμετείχε στη συγκέντρωση. Το πρόσωπο αυτό έχει συμπεριληφθεί στη σχηματισθείσα δικογραφία και αναζητείται να συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

...