Έχουν ξεφύγει πλέον οι ακροδεξιές ομάδες και οι αντιπρόσωποι αυτών όπως ιστσελίδες που με ανυπόγραφα άρθρα, τραβούν το σκοινί στα άκρα και θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που θα επισκεφτεί τα σύνορα στον Έβρο.

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, σε γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα του Έβρου σ’ ένα ανυπόγραφο δημοσίευμα με τίτλο «Προβληματισμός και ανησυχία για αντιδράσεις κατοίκων για την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ», δημιουργείται η εντύπωση πως η αστυνομία ανησυχεί για την ασφάλεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα επισκεφτούν το τελωνείο στις Καστανιές, ενισχύοντας έτσι το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν ανάμεσα στους κατοίκους του Εβρου.

Οπως υποστηρίζει ο ανώνυμος συντάκτης του κειμένου, οι ανακοινώσεις τόσο του κόμματος όσο και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ «για… ανοιχτά σύνορα και η απαράδεκτη, προκλητική και αντεθνική υιοθέτηση της τουρκικής προπαγάνδας και των fake news του Ερντογάν για νεκρό στον Εβρο, έχουν προκαλέσει δυσφορία αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στον κόσμο». Επιρρίπτει συνεπώς στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορία για αντεθνική στάση, ενώ παράλληλα προεξοφλεί επιθέσεις εναντίον των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δεν προκύπτει από πουθενά.

«Η αστυνομία τώρα από την πλευρά της έχει καταστρώσει ειδικό σχέδιο για την προστασία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου ν’ αποφευχθεί οτιδήποτε. Δεν φτάνει δηλαδή στους επιτελείς αλλά και τα στελέχη της να βρίσκονται μέρα και νύχτα στο ποτάμι σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων και να δίνουν τιτάνιο αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες να αποτρέπουν την είσοδο των χιλιάδων λαθρομεταναστών που κατευθυνόμενοι και καθοδηγούμενοι από τους Τούρκους προσπαθούν να παραβιάσουν τα σύνορα μας, θα πρέπει να ασχολούνται και με την προστασία όλων αυτών που προκαλούν το κοινό αίσθημα με τις απαράδεκτες θέσεις και απόψεις τους, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την περιοχή μας και τη χώρα» αναφέρεται στο δημοσίευμα, που επαναφέρει ξεκάθαρα στον δημόσιο διάλογο τη ρητορική της εθνικής μειοδοσίας.

Ακολούθησε πλήθος υβριστικών σχολίων και απειλών κατά των βουλευτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συγκεκριμένου ιστότοπου, τα οποία μάλιστα παρέμειναν επί ώρα αναρτημένα σε κοινή θέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να ενημερώσει τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, καθώς μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ιστότοπος στοχοποιεί μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ μέσω fake news και προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων, όμως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η δράση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ