Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στην Βουλή στις τελευταίες εκλογές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ακροδεξιά εξαφανίστηκε.

Αποκλεισμένη από τα μέσα από το 2015 και μετά κατάφερε να αναπτύξει ένα μηχανισμό εικονικών και ψεύτικων λογαριασμών στα social media, για να μπορεί να παρεμβαίνει μέσω αυτών στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Αυτοί οι λογαριασμοί δεν απενεργοποιήθηκαν. Είναι ζωντανοί και ακόμα παρεμβαίνουν ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή η διπλή που ζούμε με το προσφυγικό και την εξάπλωση του κορονοϊού.

Με τις παρεμβάσεις τους μάλιστα, δείχνουν να μη νοιάζονται καθόλου για το τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην δημόσια υγεία αλλά και στα εθνικά θέματα.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Και ο σκοπός δεν είναι η λύτρωση και η προστασία του ελληνικού λαού όπως διατείνονται, αλλά η πρόκληση μιας προβοκάτσιας που θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν με «επαναστατικά» τσιτάτα για στρατό στους δρόμους, μέχρι και την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Το όνειρό τους δηλαδή να γίνει πραγματικότητα.

Η προβοκάτσια είναι καταγεγραμμένη στο DNA των ακροδεξιών, καθώς ο λύκος στη αναμπουμπούλα χαίρεται.

Φάνηκε την περίοδο των συλλαλητηρίων για το μακεδονικό. Την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών, διέδιδαν ότι στη συγκέντρωση και κατά τις συγκρούσεις με την αστυνομία, υπήρχε νεκρός.

Το γνωστό διαδώστε έδωσε και πήρε τα επόμενα λεπτά, χωρίς όμως να γίνει πιστευτό από τους χρήστες του διαιδκτύου και των κοινωνικών δικτύων, εκτός των φιλικά προσκείμενων .

Μετά έστηναν άλλο παιχνίδι. Ότι υπάρχουν τραυματίες κάποιοι από τους οποίους σοβαρά και ότι η κακή ανθελληνική προδοτική κυβέρνηση των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφηναν τα ασθενοφόρα να πάνε να τους παραλάβουν.

Σε μια κοινωνία που τα τελευταία χρόνια ενημερώνετε στην Ελλάδα όλο και περισσότερο μέσω διαδικτύου και social media, όπως καταγράφουν οι ετήσιες εκθέσεις για Μέσα Επικοινωνίας του Reuters Institute, είναι εύκολο να παρέμβει και να δημιουργήσεις κλίμα είτε εκφοβισμού είτε πολιτικά και κοινωνικά εμπρηστικού.

Μέσα από ένα κύκλωμα site των οποίων το περιεχόμενο τους διακρίνεται από το άριστο επίπεδο παραπληροφόρησης, προωθούνται μέσω των κοινωνικών δικτύων ακραίες δεξιές απόψεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την προπαγάνδα του Γκεμπελς.

Εκεί βασίζεται και η λογική τους. Στο λέγε λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει.

Φάνηκε τις ημέρες που ο Ερντογάν έπαιξε το χαρτί των προσφύγων για να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. ‘Όταν νεκροί στρατιώτες και εθνοφύλακες από «λάθρο», έβρισκαν το θάνατο, μόνο από λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων από λογαριασμούς με ελληνικές σημαίες.

Το παιχνίδι που παίχτηκε ήταν χοντρό και εθνικά προβοκατόρικο και είχε σαφέστατα ως στόχο την δημιουργία επεισοδίου, αφού δεν έλειψαν οι παροτρύνσεις για απαντήσεις με όπλα τόσο φυσικά από τον ελληνικό στρατό όσο και από τους φέροντες όπλα εθνοφύλακες ή δηλωμένους με το έτσι θέλω φύλακες των συνόρων ακροδεξιούς πυρήνες των συνόρων.

Αυτές τις ημέρες πάλι παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ευτυχώς ο κόσμος δεν παρασύρεται και πάλι από τις άναρθρες κραυγές του διαδικτύου.

Κάθε φορά που ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας βγαίνει ζωντανά για την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊoύ, κάτω από την ανάρτηση του live στην επίσημη σελίδα της ΕΡΤ στο Facebook, ξεκινά μια οργανωμένη προσπάθεια δεκάδες λογαριασμούς ακροδεξιών τρολ αποδόμησης των όσο λέγονται.

Τα περισσότερα σχόλια μιλούν για ψέματα και προπαγάνδα της κυβέρνησης που όπως και η προηγούμενη έτσι και αυτή είναι προδοτική και θέλει το κακό των Ελλήνων, καθώς σχεδόν ο ιός δεν υπάρχει και είναι εφεύρημα της παγκόσμιας τάξης (;;) για την υποδούλωση της ελληνικής γης από τους κρυφά εισερχόμενους «λαθρομετανάστες» από όλα σχεδόν τα σημεία της Ελλάδας.

Και φυσικά δεν λείπουν οι επίμονες ερωτήσεις για το γίνεται στον Εβρο και τι με τους μετανάστες που κάθε βράδυ μεταφέρουν κατά εκατοντάδες στο εσωτερικό της χώρας, που φυσικά όλοι σχεδόν πρέπει να είναι φορείς του κορονοιού, καθώς δεν γίνεται να υπάρχουν μόνο ελληνικά κρούσματα.

Το Σάββατο στην ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, δεν δίστασαν μάλιστα κάποιοι να καλέσουν τον κόσμο να βγει μαζικά έξω στις 9 βράδυ, καθώς ο ιός σχεδόν είναι ένα παραμύθι και αν μη τι άλλο είναι ήπιος και όχι θανατηφόρος.

Φανταστείτε λοιπόν τι θα γινόταν αν λόγω της κλεισούρας και της κακής ψυχολογίας των περιορισμένων πολιτών, αυτή η προπαγάνδα έβρισκε πρόσφορο έδαφος.

Μάλιστα πριν μερικές ημέρες λογαριασμός ενός καθόλα ευπρεπούς σύμφωνα με την φωτογραφία κυρίου, που δήλωνε γιατρός επιστήμονας, προωθούσε άρθρο που λίγο πολύ έλεγε ότι οι εικόνες από Μπέργκαμο με τα στρατιωτικά φορτηγά φέρετρα για καύση ήταν ψεύτικες και αφορούσαν νεκρούςαπό ναυάγιο πλοιάριου που μετέφερε λαθραία μετανάστες στην Ιταλία πριν μερικά χρόνια.

Την Κυριακή οι εικόνες από την Ιταλία ήταν και αυτές ψεύτικες και φτιαχτές σε στούντιο κινηματογραφικό από ηθοποιούς για να τρομάξουν τον κόσμο.

Ναι στην ουσία αυτό υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα τίποτα δεν συμβαίνει και ότι όλα είναι μια προπαγάνδα της παγκόσμιας τάξης για να επιβάλλει σκληρές πολιτικές στους λαούς και φυσικά ειδικά στον ελληνικό που θέλουν να υποτάξουν.

Εντύπωση προκαλεί και η ερώτηση που τίθεται αν κάποιος έχει δει κηδεία κάποιου θανούντος από τον κορονοϊό.

Και αν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι γραφικά και δεν πιάνουν τόπο, θα σας απαντήσω.

Είναι επικίνδυνα και μπορούν να πιάσουν τόπο όσο η ψυχολογία του εγκλωβισμένου κόσμου πέφτει από τον συνεχή εγκλεισμό. Πόσο μάλλον που πολύς κόσμος έχει μείνει χωρίς δουλειά και χωρίς εισόδημα με μόνο βοήθημα το φιλοδώρημα της κυβέρνησης προς επαγγελματίες και υπαλλήλους.

Στην κακή ψυχολογία συνδράμει και το άγχος για το πόσο θα κρατήσει αυτό και αν μετά το τέλος της κρίσης κάποιοι θα ξαναδουλέψουν ή θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Γιατί κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Και αν πάμε πίσω στην ιστορία ας θυμηθούμε ότι η μεγάλη ύφεση και η σκληρή οικονομικά και εθνικά επιβολή της Συνθήκης των Βερσαλλιών στην Γερμανία μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου ήταν το πεδίο που ο Χίτλερ εκμεταλλεύτηκε για να ανέβει, με καθόλα νόμιμο τρόπο στην εξουσία.

Και αν σήμερα ο κόσμος κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες της παραπληροφόρησης ποιος εγγυάται ότι αύριο ο χωρίς λεφτά, αγχωμένος και ψυχολογικά καταβαραθρωμένος πολίτης δεν θα ακολουθήσει μια προβοκατόρικη κραυγή μπείτε στα Σουπερ Μάρκετ και κάνετε πλιάτσικο για έχετε να φάτε Έλληνες;

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και για την πολιτεία και για την κοινωνία, για να παίζουν κάποιοι τέτοια παιχνίδια. Χρειάζεται προσοχή και να ακολουθείτε τις επίσημες οδηγίες. Όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα από άποψης υγείας τελειώσει αυτή η κρίση τόσο το καλύτερο για τους πολίτες.