6,65 εκατομμύρια αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σε μια εβδομάδα στις ΗΠΑ

Posted on April 02, 2020, 6:12 pm
1 sec

Δραματική η κατάσταση στις ΗΠΑ, που εκτός της συνεχούς εκτόξευσης νεκρών και κρουσμάτων, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, πλέον έχει να αντιμετωπίσει και την εκτόξευση του ποσοστού των ανέργων.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφηκαν πάνω από 6 εκατομμύρια αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, αριθμός που αποτελεί ένα ακόμα ρεκόρ, από την ημέρα που επεκτάθηκαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεω.

Συγκεκριμένα οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν σε 6,65 εκατ. την περασμένη εβδομάδα από 3,3 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Τα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters που ανέμεναν κατά μέσο όρο να διαμορφωθούν σε 3,5 εκατ. ενώ κάποιοι έκαναν λόγο και για 5,25 εκατ. αιτήσεις.

Πάνω από το 80% των Αμερικανών υπόκειται σε κάποιου είδους περιορισμού στις μετακινήσεις, σε σχέση με λιγότερο από το 50% πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα τα κρατικά γραφεία ανεργίας να πλημμυρίζουν από αιτήσεις.

Τα νεότερα αυτά στοιχεία να αποτυπώνουν τον καταστροφικό οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο συνολικός αριθμός των αιτημάτων για επίδομα ανεργίας έφθασε τα 9,93 εκατ. για διάστημα δύο εβδομάδων, σύμφωνα με την Guardian, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με τους προηγούμενους έξι μήνες.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα ενώπιον τη μεγαλύτερης αύξησης της ανεργίας στην Ιστορία τους, μια εξέλιξη που ήδη αποτυπώνει την ανισότητα εισοδημάτων σε όλη τη χώρα και έρχεται την ώρα που η παγκόσμια οικονομία κάνει βουτιά, κάτι που αναμένεται να επιτείνει την κατάσταση τους επόμενους μήνες, σημειώνεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας

...