“Mήν ρωτάς και μη μιλάς με άγνωστους στο δρόμο, ούτε καραμέλες να παίρνεις αν σου δίνουν”

30/4/1999 Το Ρεπορτάζ κατέγραφε την πιο γελοία ιστορία στα Χρονικά του ΝΑΤΟ αλλά και του Ελληνικού Στρατού Τροχονόμου, ξέρετε,αυτούς που έσωσαν τη Γιουγκοσλαβία… ΠΑΣΟΚ…Ωραία Χρόνια..Ωραία…Ωραία…

Υπουργός Αμύνης ο σύντροφος Ακης Τσοχατζόπουλος (τραπέζωσε τους μαχητάς με Αστακούς Κόκκινους και Μπλέ σαν τη σημαία των ΗΠΑ και κέρασε Σαμπάνια με το όνομα του στην Ετικέτα… ooohhhhh really)- Πρωθυπουργός ο σύντροφος Κώστας Σημίτης

, 30/4/1999: Oταν το ΝΑΤΟ συνάντησε…τα μαρούλια της Θεσσαλονίκης! ΠΑΣΟΚ Ωραία χρόνια..Ωραία..Ωραία!!!, INDEPENDENTNEWS………………………………………………………………………………………………………….

Παραθέτουμε αυτούσιο το Ρεπορτάζ της εποχής

“Αλλον ένα δημόσιο οργανισμό της χώρας (μετά το λιμάνι και το αεροδρόμιο) κατέλαβαν χτες το πρωί οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής, αυτόν της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, όταν μία φάλαγγα που πήγαινε στα Σκόπια έχασε το δρόμο και βρέθηκε αντιμέτωπη με ντομάτες, μαρούλια και λάχανα.

Πάνω στο άγχος των επιτελών να διώξουν άρον άρον τα ΝΑΤΟικά οχήματα και το πολεμικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει στο Λιμάνι, ενόψει και του 24ωρου αποκλεισμού που έχει προγραμματίσει για σήμερα ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής, έχουν αποφασίσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να έχουν αναχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες φάλαγγες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες αναχωρούν ασυνόδευτοι χωρίς την παρουσία της Ελληνικής Στρατονομίας, που σε αυτή τη φάση τής έχουν αναθέσει το ρόλο της ορντινάντσας, όπως άλλωστε και σε ολόκληρο το στρατό της χώρας. Οι οδηγοί του ΝΑΤΟ βασίζονται στην ειδική ΝΑΤΟική σήμανση που έχει τοποθετηθεί παράνομα σε πολλά σημεία από την έξοδο της πόλης μέχρι και το τελωνείο των Ευζώνων.

 

, 30/4/1999: Oταν το ΝΑΤΟ συνάντησε…τα μαρούλια της Θεσσαλονίκης! ΠΑΣΟΚ Ωραία χρόνια..Ωραία..Ωραία!!!, INDEPENDENTNEWS

 

Την πάτησαν, εξαιτίας της αυθόρμητης και πρωτόβουλης δράσης του λαού της πόλης, ο οποίος αντιδρά ποικιλόμορφα στη ΝΑΤΟική κατοχή που έχουν επιβάλει στη Βόρεια Ελλάδα. Η σήμανση, που τοποθετήθηκε παράνομα, εξαφανίστηκε σχεδόν από ολόκληρο το οδικό δίκτυο. Ετσι στις 4.30 τα χαράματα έκπληκτοι οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι είδαν μια τεράστια φάλαγγα, αποτελούμενη από 113 μεγάλα οχήματα, να εισβάλει μέσα στο χώρο της Κεντρικής Λαχαναγοράς. Πάλι καλά, γιατί αν δεν είχαν πάρει αυτόν το λάθος δρόμο ίσως ακόμα να ταξίδευαν προς την Πελοπόννησο…

Στο πέρασμά τους μέσα από τη Λαχαναγορά οι ΝΑΤΟικοί έγιναν για άλλη μια φορά δέκτες της εκτίμησης που τρέφει ο λαός της περιοχής. Φεύγοντας η φάλαγγα συνοδεύτηκε από τα άγρια γιουχαΐσματα και το χαρακτηρισμό «δολοφόνοι» να ακολουθεί. Πυροσβεστική, Τροχαία, κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ, κινητοποιήθηκαν για να προστατεύσουν για ακόμη μια φορά τα ”αφεντικά” και να βάλουν το στρατό τους στον ίσιο δρόμο, το δρόμο για τον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

, 30/4/1999: Oταν το ΝΑΤΟ συνάντησε…τα μαρούλια της Θεσσαλονίκης! ΠΑΣΟΚ Ωραία χρόνια..Ωραία..Ωραία!!!, INDEPENDENTNEWS

***

H αντίσταση συχνά αξιοποιεί τη φαντασία, την ευρηματικότητα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της, να «διαδηλώσει» τα αιτήματά της. Μια τέτοια – ιστορική, πλέον – στιγμή καταγράφηκε στις 30 Απρίλη 1999.

Ηταν 24 Μάρτη 1999 όταν τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα άρχισαν να βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία. Από εκείνη τη μέρα και για 78 μέρες πραγματοποιήθηκαν 2.300 αεροπορικές επιδρομές με τη χρήση 1.130 πολεμικών αεροσκαφών. Εκτόξευσαν από τον αέρα συνολικά 420.000 βλήματα, πυραύλους και βόμβες, ενώ χρησιμοποίησαν 37.000 βόμβες διασποράς που προκάλεσαν τις περισσότερες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό.

Μέσα σε αυτές τις 11 βδομάδες σκοτώθηκαν περίπου 3.000 άμαχοι (το 30% παιδιά), τραυματίστηκαν πάνω από 6.000, εκατοντάδες χιλιάδες έγιναν πρόσφυγες και εξαθλιώθηκαν οικονομικά κάπου 2.500.000 άλλοι.

Στο έγκλημα αυτό συνένοχη ήταν η κυβέρνηση της Ελλάδας (ΠΑΣΟΚ), που έδωσε «γην και ύδωρ» στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα.

Η αριστερά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αντίσταση του ελληνικού λαού στον σφαγιασμό του γειτονικού λαού. Με διάφορους τρόπους, δυσκόλεψαν το πέρασμα των στρατευμάτων στη Γιουγκοσλαβία. Σύμφωνα μάλιστα με ΝΑΤΟικά στοιχεία, οι λαϊκές κινητοποιήσεις καθυστέρησαν το δολοφονικό έργο τους περίπου έναν μήνα.

Ο πολύμορφος αγώνας περιλάμβανε το σταμάτημα των τρένων και των στρατιωτικών κομβόι, κινητοποιήσεις – αποκλεισμούς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που είχε μετατραπεί σε ΝΑΤΟική βάση, μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με εμβληματική τη συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Κλίντον, που η κυβέρνηση έπνιξε στα χημικά, με άγρια καταστολή σε βάρος των χιλιάδων διαδηλωτών.”

editorsnews.gr