Πάνος Σκουρλέτης: Να φύγουν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ,να καταργηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

0
10126
Σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ ένα μέλος των φοιτητικών συλλόγων και χτυπήθηκαν εκατοντάδες άλλοι, πλημμυρίζοντας με οργή και αποτροπιασμό την καρδιά και το μυαλό όλου του δημοκρατικού κόσμου. Ο κ. Μητσοτάκης, με την κατάργηση του ασύλου και με τη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας χάραξε δρόμο κλιμάκωσης της έντασης και της βίας στα πανεπιστήμια, για να χτυπήσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.
Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα των πρόσφατων φοιτητικών εκλογών, θα οδηγούσαν σε στροφή πολιτικής μια κυβέρνηση με δημοκρατική ενσυναίσθηση. Αλλά για μια κυβέρνηση που εχθρεύεται τα δικαιώματα της νεολαίας, είναι μονόδρομος η ολομέτωπη επίθεση. Η ζωή των φοιτητών δεν είναι παιχνίδι στα χέρια καμίας κυβέρνησης. Τα ΜΑΤ στο ελληνικό πανεπιστήμιο, μέσα ή έξω από αυτό, καθώς και η αντιμετώπιση των φοιτητών με ξυλοδαρμούς, χωρίς έλεος και μέτρο, είναι μια ασύμβατη κατάσταση με κάθε έννοια ομαλοποίησης της λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Η ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας είναι τεράστια. Επιλέγει την πυγμή αντί του διαλόγου, την κρατική καταστολή αντί της πειθούς και καλλιεργεί ακραίες συνθήκες.
Άμεσα να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ και στη συνέχεια να καταργηθεί ο νόμος για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Ήδη δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα υποτίθεται ότι λύνει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“ΕΚΤΑΚΤΟ” EDITORIAL INDE (Νο2) – Μη με ξυπνάτε, όνειρο ζω!

EDITORIAL INDE – Στη ζούλα

Χάρης Λογοθέτης, Λευτέρης Στουκογεώργος – Born in the USA

Αντώνης Βασιλείου: “Ο μέτα-δικομματισμός”

#independent news greece


————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here