Δημ.Βίτσας – Βίντεο: “H κυβέρνηση επιδιώκει τη βία στα Πανεπιστήμια”

0
8954

«..Αυτό που κατά κύριο λόγο φάνηκε στα χθεσινά επεισόδια στο Πανεπιστήμιο, ήταν τα ΜΑΤ να χτυπούν φοιτητές. Υπάρχει όμως και μια εικόνα, που στα πλαίσια ενός ΄΄αστυνομικού δαιμονίου΄΄, κάποιος άνθρωπος μεγαλύτερης ηλικίας φαίνεται  να προκαλεί έναν άνδρα των ΜΑΤ και αντί αυτός  να συλληφθεί, διευκολύνεται και  αποχωρεί με άνεση τη στιγμή που οι αστυνομικοί εφορμούν και χτυπούν τους  φοιτητές.

Μάλλον αυτό το χαμό της βίας, τον χρειάζονταν η Κυβέρνηση και η ΝΔ για επικοινωνιακούς λόγους, στην προσπάθειά τους να περάσουν ως αναγκαία την  Πανεπιστημιακή αστυνομία  στην κοινή γνώμη, κατά παράβαση των Ευρωπαϊκών συνηθειών αλλά και του ίδιου του Συντάγματος. Είναι δε άξιον απορίας που το ΣΤΕ , έβγαλε μια απόφαση περί νομιμότητας της αστυνομίας των πανεπιστημίων, στηριζόμενη στο νόμο και όχι στις διατάξεις του Συντάγματος, ως και θα όφειλε.

Και βέβαια, εννοείται ότι εμείς αυτό το ΄΄θεσμό΄΄ θα τον καταργήσουμε αν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα εναποθέσουμε την ευθύνη για την φρούρηση, τη φύλαξη, τη δημιουργία βιβλιοθηκών, χώρων άθλησης, πολιτισμού κλπ, στο σύνολο της Πανεπιστημιακής κοινότητας και όχι στην αποκλειστική ευθύνη του Πρύτανη.

Το ερώτημα όμως που πλανάται στην κοινωνία είναι :

  • θέλουν όλοι να τελειώνουμε με αυτή την κατάσταση;
  • Μήπως κάποιοι που συνεχώς υποτιμούν το επίπεδο του Ελληνικού πανεπιστημίου, παρόλο που αξιολογούμαστε στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως, επιθυμούν να συνεχίζεται αυτό το θέατρο του παραλόγου;

Θα πρέπει λοιπόν  να διευκολυνθεί η ύπαρξη ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου μέσα στα Πανεπιστήμια, με αποκλειστικό σκοπό την αναβάθμιση και όχι την υποβάθμισή τους..»

https://www.facebook.com/vitsasd/videos/512690923732201
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


#independent news greece

————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here