EDITORIAL INDE – Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

0
23544

01/05/2022

–Ο κ. Γ. Λακόπουλος και κάποιοι αγενείς συνάδελφοι και φίλοι του, απολαμβάνουν να εκμεταλλεύονται τα στερεότυπα. Αυτός υποτίθεται ότι είναι ένας αγωνιστής της ελευθερίας του λόγου, «αδύναμος» μπροστά στους ισχυρούς πολιτικούς, ορισμένοι από τους οποίους θέλουν να τον φιμώσουν επειδή είναι πολύ αυστηρός στην κριτική του.

Στην πραγματικότητα είναι υπέρμαχος μιας «δημοσιογραφίας» που κρύβεται πίσω από υψηλές αξίες παράγοντας αθλιότητα. Όσο για την κόντρα του με τον Π. Σκουρλέτη, φάνηκε ότι έχει και πένες να τον συντρέξουν και πολλά πρόθυμα στασίδια να τις φιλοξενήσουν, έτσι που στην πράξη φαίνεται ολοκάθαρα ότι ένας πολιτικός χωρίς «πλάτες» στα ΜΜΕ μπορεί να είναι λιγότερο ισχυρός από τη συντεχνιακή αντίληψη περί δημοσιογραφίας, που αυτές τις μέρες υπερασπίζεται τον συκοφάντη με ορυμαγδό δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που ο ίδιος επικαλείται, αυτό είναι απλώς μια αξιολογική κρίση από μέρους μας, μια εκτίμηση και μια καλόπιστη, κατά τα άλλα, κριτική. Η οποία, σύμφωνα με έναν άλλο μεγάλο αγωνιστή της δημοσιογραφίας που παρενέβη υπέρ Λακόπουλου αυτές τις ημέρες, μπορεί να είναι τόσο σκληρή ώστε να φτάσεις να πεις τον άλλον καραγκιόζη και γενικότερα να τον αδικήσεις, αλλά αυτός οφείλει να μην αντιδράσει νομικά  εάν είναι πολιτικό ή δημόσιο πρόσωπο. Άραγε αυτό ισχύει και για τους μεγάλους άνδρες της δημοσιογραφίας; Μάλλον όχι.

Εάν κάποιος τους πει καραγκιόζηδες, αν, για παράδειγμα, πει κάποιος τον Γ. Λακόπουλο προβοκάτορα, βαλτό για να δημιουργήσει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναταραχή εις βάρος συγκεκριμένων στελεχών του, σαλτιμπάγκο της δημοσιογραφίας που αναλαμβάνει συμβόλαια δολοφονίας χαρακτήρων, αυτός ίσως και να θεωρήσει ότι θίγεται και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερα για την… ελευθερία του λόγου. Να πει κάποιος ότι η «αγιογραφία» που φιλοξένησε κάποια στιγμή στο «παράθυρό» του για γνωστό μεγαλοτραπεζίτη, (ο οποίος δεν φημίζεται για την ανεκτικότητά του απέναντι στους δημοσιογράφους με απόψεις που δεν του αρέσουν) δεν συνάδει με την όλη  μπουρδολογία περί ελευθεροτυπίας και ελέγχου των ισχυρών, που επικαλείται ο βραβευμένος δημοσιογράφος του παλιού συγκροτήματος Λαμπράκη. Άσε που θα ξέρει καλά πια κι ας μη το αναγνωρίζει, επειδή δεν τον συμφέρει, ότι ένας δημοσιογράφος μπορεί να είναι και εμπαθής και εκδικητικός και συμφεροντολόγος και κωλόπαιδο και αριβίστας και προσκολλημένος στους ισχυρούς της πολιτικής και της οικονομίας, αλλά και ψεύτης. Μάλιστα, όσο πιο ικανός είναι, τόσο μεγαλύτερο κακό κάνει σε αυτό που υποτίθεται ότι υπηρετεί.

Λένε «πες μου τους φίλους σου για να σου πω ποιος είσαι». Ένας φίλος του Γ. Λακόπουλου  ζητούσε κάποιος να «μαζέψει» τον Π. Σκουρλέτη, ο άλλος μιλά για κατάντια και για τσαμπουκά που δεν πρέπει να περάσει. Όλοι μαζί καλούν τον Α. Τσίπρα να παρέμβει. Τέτοια είναι η γνώμη τους για την πολιτική και τους πολιτικούς. Όλα, σου λένε, είναι μέσα στο παιχνίδι, γιατί θίγεσαι; Και μετά αρχίζουν να μιλούν για ελευθεροτυπία  και αξίες.
Σταμάτης Θεοδωρόπουλος

Για την Συντακτική Ομάδα

(Independent News Greece)
Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here