Σταμάτης Θεοδωρόπουλος: Η “έντεχνη;” ήττα του Μακρόν ως μέλλον της Ευρώπης

0
4581
Oι ανεξέλεγκτες εξεγερσιακές συγκρούσεις στη Γαλλία, είναι ζήτημα ελάχιστου χρόνου και καθρεπτίζουν το ήδη υπάρχον παγκοσμιοποιημένο ακροδεξιό New Order της Ευρώπης…..


Το πολύ μεγάλο 22% ο Μελανσόν στις Προεδρικές εκλογές,το πήρε από μικρές ηλικιακές ομάδες στις Μητροπόλεις της Γαλλίας και τα φτωχά προάστεια τους, ο νεοφιλελευθερος Μακρόν πήρε μια πύρρεια δανεική νίκη που δημιουργεί δεσμά(Antonio Gramsci, στα “Quaderni del carcere”, ήτοι, στα “Γραπτά, από την φυλακή, “όποιος επιλέγει το μικρότερο κακό αναπόφευκτα, καταλήγει να έχει το χειρότερο”) μπροστά στις πρωτοφανείς άμεσες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει και να κρατήσει τη Γαλλία στο χάρτη με πολιτικές που εξυπηρετούν και εξυπηρετούσαν τη Λεπέν.
Η Γαλλία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έναν σκληρό πολιτικό τριπολισμό με ουσιαστικές αντιθέσεις. Παρόμοια κατάσταση θα μπορούσε να λεχθεί ως προεμφιλιακή εποχή. Κι αυτό συμβαίνει στο κέντρο της Ευρώπης σε μια χώρα εκ των δυο υπερδυνάμεων — Αξόνων – Γαλλία–Γερμανία.
Αν λάβει κανείς υπόψιν του πως η Ευρώπη με την καθολική και αμέριστη, εν μια νυκτί, απόφαση της να δώσει πλήρη στήριξη στον Ζελένσκι, έγινε κομμάτι του Ουκρανικού φασισμού, χωρίς αυτό να καθαγιάζει τη Ρωσική αγριότητα.
Ασχετα του τι λέει και προβάλλει η Ε.Ε. (υπο τις διαταγές και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ), είναι σαφές πως όταν “σφίξει η μέγγενη” (σύντομα) το λαιμό του Μακρόν, θα στραφεί προς τη Λεπέν σε κυβέρνηση Εθνικής ανάγκης κι όχι βέβαια στον Μελανσόν.
Οι γαλλικές εκλογές δεν τελείωσαν, μόνο οι Προεδρικές, οι εκλογές που θα αναδείξουν αντιπροσώπους είναι σε δυο μόλις μήνες τον Ιούνιο και ο Ζελένσκι ζητάει πυρηνικά την ώρα που κατηγορείται η Μόσχα.
Οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αφορούσαν εν μερη τις προεδρικές και οι οποίες θα τηρηθούν τον Ιούνη.
Κανείς Μακρόν δεν κέρδισε, καμία Λεπέν δεν έχασε.
Οι Γαλλικές εκλογές τώρα αρχίζουν παρά τις παράτες στον Πύργο του Αϊφελ.
Η Ριζοσπαστικοποίηση μιας μάχιμης Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι επιτακτική ανάγκη όσο ποτέ και μονόδρομος για τη ενεργή ύπαρξη της, οποιοσδήποτε άλλος δρόμος είναι Ευρωπαϊκή Βάρκιζα και εξαφάνιση δια παντός του Κ.Ε.Α.
Η κατάσταση δεν είναι αθώα.
Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here