Δημ. Παπαδημούλης – Άρθρο: «Στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήραμε αποφάσεις που μας δίνουν ώθηση και βγαίνουμε πιο ενωμένοι και δυνατοί απ’ ό,τι μπήκαμε»

0
5137
  • «Με ενότητα, συλλογικότητα, συντροφικότητα και σεβασμό στην άλλη άποψη, εκπέμψαμε ένα ισχυρό σήμα συσπείρωσης και πανστρατιάς προς την κοινωνία και τους αντιπάλους μας – Τώρα, όλες και όλοι μαζί, με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα, οφείλουμε να μετατρέψουμε τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης της ΝΔ σε ρεύμα ελπίδας και νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την πρότασή του για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας»

 

  • «Είμαστε ‘ανοιχτό βιβλίο’. Κι αυτό που λέμε, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι το εξής απλό: Είμαστε ένα κόμμα της Αριστεράς, θέλουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας και απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που δηλώνουν ότι επιδίωξή τους είναι να φύγει η υπερσυντηρητική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ»

 

  • Άρθρο του Δημ. Παπαδημούλη στην εφημερίδα ‘Το Παρόν της Κυριακής’, για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την επόμενη μέρα

 

Άρθρο για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την επόμενη μέρα υπογράφει στην εφημερίδα ‘Το Παρόν της Κυριακής΄ ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Με ενότητα, συλλογικότητα, συντροφικότητα και σεβασμό στην άλλη άποψη, εκπέμψαμε ένα ισχυρό σήμα συσπείρωσης και πανστρατιάς προς την κοινωνία και τους αντιπάλους μας – τη ΝΔ, τη διαπλοκή και τα παπαγαλάκια τους, για να γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και οι πολίτες που τόσο έχουν υποφέρει από τις παλινωδίες της κυβέρνησης της ΝΔ» αναφέρει ο Δημ. Παπαδημούλης.

Όπως υπογραμμίζει, «η ευθύνη που έχουμε απέναντι στον κόσμο που υποφέρει από την ενεργειακή ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πανδημία, τον  πόλεμο, την ανεργία και τις εντεινόμενες ανισότητες, είναι να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές. Και η αριστερή μας φυσιογνωμία και το πρόγραμμά μας είναι προϋπόθεση για να ξανακυβερνήσουμε». Για να συμπληρώσει πως «οι θέσεις που εγκρίναμε ομόφωνα στο Συνέδριο και τα ‘5+1’ σημεία της πρότασης του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ θετικά βήματα, με αριστερό προσανατολισμό και συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Κλείνοντας, χαρακτηρίζει το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως «ένα Συνέδριο ‘τομής και συνέχειας’ στον δρόμο της ανοιχτής, νικηφόρας και με κυβερνητικές φιλοδοξίες Αριστερά». Και στέλνει ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης για την επόμενη μέρα: «Τώρα όλες και όλοι μαζί, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να εργαστούμε συλλογικά και μεθοδικά ώστε να μετατρέψουμε τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης της ΝΔ σε ρεύμα ελπίδας και νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την πρότασή του για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως θα κριθούμε όλοι και όλες μαζί, στις επόμενες πολιτικές και κοινωνικές μάχες και τελικά στις εθνικές εκλογές. Είμαι αισιόδοξος πως θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και πως θα τα καταφέρουμε».

 

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο:

Η επόμενη μέρα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η κεντρική προτεραιότητα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επετεύχθη. Μέσα από προωθητικές συνθέσεις και υπερβάσεις, συλλογικές διαδικασίες ανοιχτής διαβούλευσης και ειλικρινούς διαλόγου, παρουσιάσαμε το βασικό πλαίσιο των πολιτικών μας θέσεων και εγκρίναμε ομόφωνα μια πολιτική απόφαση, που δίνει σαφές και ολοκληρωμένο στίγμα για την ταυτότητά μας και τις κεντρικές μας πολιτικές.

Ως το μεγαλύτερο κόμμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς, δηλώσαμε ξεκάθαρα, στον δρόμο προς τις εκλογές, την κυβερνητική μας επιδίωξη, εστιάζοντας στο πως θα φύγει το συντομότερο δυνατό η πλήρως αποτυχημένη και εχθρική προς τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας κυβέρνηση της ΝΔ. Με ενότητα, συλλογικότητα, συντροφικότητα και σεβασμό στην άλλη άποψη, εκπέμψαμε ένα ισχυρό σήμα συσπείρωσης και πανστρατιάς προς την κοινωνία και τους αντιπάλους μας – τη ΝΔ, τη διαπλοκή και τα παπαγαλάκια τους. Για να γίνει πράξη αυτή η πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και οι πολίτες που τόσο έχουν υποφέρει από τις παλινωδίες της κυβέρνησης της ΝΔ στη διαχείριση της πολύνεκρης πανδημίας, καίγονται από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και την αισχροκέρδεια των καρτέλ και των ‘λίγων και ισχυρών φίλων’ του Κυρ. Μητσοτάκη, αγανακτούν με την σπατάλη του δημόσιου χρήματος και το νέο πελατειακό κράτος που στήνει η ΝΔ.

Για την χώρα είναι δυστύχημα που τυγχάνει να έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση, στη χειρότερη στιγμή. Η ευθύνη που έχουμε απέναντι στον κόσμο που υποφέρει από την ενεργειακή ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πανδημία, τον  πόλεμο, την ανεργία και τις εντεινόμενες ανισότητες, είναι να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές. Και η αριστερή μας φυσιογνωμία και το πρόγραμμά μας είναι προϋπόθεση για να ξανακυβερνήσουμε.

Οι θέσεις που εγκρίναμε ομόφωνα στο Συνέδριο και τα ‘5+1’ σημεία της πρότασης του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ θετικά βήματα, με αριστερό προσανατολισμό και συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν αρκούν φυσικά, ούτε οδηγούν στον Σοσιαλισμό. Το επόμενο διάστημα, η πρώτη μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του κυβερνητικού  μας προγράμματος, με το οποίο θα πρέπει να διεκδικήσουμε την πρωτιά. Και το οποίο θα πρέπει να είναι συγκεκριμένο, να στηρίζεται στις προτάσεις που εγκρίναμε στο Συνέδριο, τις θέσεις που παρουσίασε ο Πρόεδρος, να έχει αρχή, μέση και τέλος, κοστολόγηση και πειστικότητα.

Οι συνθήκες που επικρατούν τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και ευρύτερα επιβάλλουν την πολιτική αλλαγή και μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει μέσα από την κάλπη της απλής αναλογικής. Άλλωστε, η αλλαγή με σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα απαιτεί την συγκρότηση μιας κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας. Γι’ αυτό κι εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι σαν ‘ανοιχτό βιβλίο’ σε ό,τι αφορά την πολιτική μας στάση και βούληση. Κι αυτό που λέμε -και επαναλάβαμε και στο Συνέδριο- είναι το εξής απλό: Είμαστε ένα κόμμα της Αριστεράς, θέλουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας και απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που δηλώνουν ότι επιδίωξή τους είναι να φύγει η υπερσυντηρητική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην κοινωνία κερδίζει συνεχώς έδαφος η προοπτική μιας κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας. Γι’ αυτό και εκτιμώ ότι καμία κομματική σκοπιμότητα δεν θα μπορέσει να σταματήσει τη λαϊκή βούληση, εάν ο ελληνικός λαός δώσει εντολή προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας στην κάλπη και βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο.

Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτέλεσε ένα Συνέδριο ‘τομής και συνέχειας’ στον δρόμο της ανοιχτής, νικηφόρας και με κυβερνητικές φιλοδοξίες Αριστεράς. Πήραμε αποφάσεις που μας δίνουν ώθηση και βγαίνουμε πιο ενωμένοι και δυνατοί απ’ ό,τι μπήκαμε. Τώρα όλες και όλοι μαζί, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να εργαστούμε συλλογικά και μεθοδικά ώστε να μετατρέψουμε τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης της ΝΔ σε ρεύμα ελπίδας και νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την πρότασή του για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως θα κριθούμε όλοι και όλες μαζί, στις επόμενες πολιτικές και κοινωνικές μάχες και τελικά στις εθνικές εκλογές. Είμαι αισιόδοξος πως θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και πως θα τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι η νίκη και η πρωτιά στις επόμενες εκλογές και δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε.

* Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 

#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here