Δ. Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρώτο κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός σε μια δημοκρατική – προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας

0
3808

Σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ACTION 24 ».


«..Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι καταλήξαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις και εκκινήσαμε μια διαδικασία η οποία θα πρέπει να οδηγήσει στην ανάδειξη μια προοδευτικής-δημοκρατικής κυβέρνησης.
Εκπέμψαμε το μήνυμά μας καθαρά προς τις άλλες δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου καθώς επίσης και στην κοινωνία , και αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη.
Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα για τον Ελληνικό λαό που καθημερινά οδηγείται σε φτωχοποίηση. Υπάρχει βέβαια μια Ευρωπαϊκή κρίση η οποία όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η χώρα μας πληρώνει 255 ευρώ/kwh ενώ η Ιταλία 175.
Όλοι ξέρουμε ότι η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει έλθει από το Σεπτέμβρη και δεν έχει επηρεαστεί ακόμα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δυστυχώς αυτό θα μας απασχολήσει μελλοντικά.
Υπήρξε χρονικό διάστημα που η ΔΕΗ πουλούσε το ρεύμα σε τετραπλάσια τιμή από την τιμή της χονδρικής, γεγονός που αποτελεί καταφανέστατη κερδοσκοπία.
Εμείς υποβάλλαμε τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην κυβέρνηση, χωρίς καμιά ανταπόκριση από την πλευρά της. Αντί λοιπόν να αφήνουμε στην τύχη της τη διαμόρφωση της τιμής του ρεύματος και στους ΄΄δήθεν΄΄κανόνες της αγοράς, θα έπρεπε να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας και να μπει πλαφόν στην τιμή της λιανικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του έζησε με το φραγγέλιο στο λαιμό και με τη συνεχή απειλή της χρεωκοπίας της χώρας. Υπάρχουν κομμάτια του Ελληνικού λαού που σαφώς αδικήθηκαν, αλλά οι χαμηλά αμειβόμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι ευάλωτοι και όλοι αυτοί που έψαχναν για τροφή στους κάδους των σκουπιδιών, είχαν ένα δίχτυ προστασίας.
Σήμερα βλέπουμε ότι μόλις σε διάστημα ενός μήνα, έχουμε κυριολεκτικά την κατακρήμνιση των ποσοστών της ΝΔ. Εμείς δίνουμε τη μάχη να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές και να πείσουμε τον Ελληνικό λαό για την αναγκαιότητα ανάδειξης μιας προοδευτικής κυβέρνησης ,που θα στηρίζεται πάνω σε ένα minimum κοινό πρόγραμμα. Αυτό αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ύπαρξη τέτοιων κυβερνητικών σχημάτων.
Είναι λογικό το κάθε κόμμα να έχει τις φιλοδοξίες του και εμείς με βάση αυτό φιλοδοξούμε να βγούμε πρώτο κόμμα , όποτε και να προκηρυχθούν οι εκλογές.
Είναι επιλογή του κάθε κόμματος και της ηγεσίας του, αν θα συνεργαστεί και ποιοι θα είναι αυτοί με τους οποίους θα συνεργαστεί. Στην ουσία όμως ο Ελληνικός λαός το βράδυ των εκλογών θα διατυπώσει και θα επιβάλει τη γνώμη του το βράδυ των εκλογών με το αποτέλεσμά τους. Όποιος αρνηθεί τη γνώμη του, είναι φυσικό ότι θα το πληρώσει σκληρά. Εμείς δουλεύουμε για να αναδειχτούμε πρώτο κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας ξανά πρωθυπουργός.
Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει καταφέρει κάτι μοναδικό στην ιστορία της Ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής: να πάρει ένα αριστερό κόμμα την κυβέρνηση με εκλογές…»

 
Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 

#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here