Δημ. Βίτσας (BINTEO): «3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σχέδιο για την πολιτική αλλαγή από την πρώτη Κυριακή»

0
2516

«..Εμείς στο 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα πολιτικό σχέδιο και έναν πολιτικό στόχο, με τον οποίο θα επιδιώξουμε να φέρουμε την πολιτική αλλαγή, όποτε και να γίνουν εκλογές και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.

Δεν ισχυρίζομαι ότι θα πάρουμε πάνω από 50% αλλά τουλάχιστον να είμαστε πρώτο κόμμα και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για το σχηματισμό μιας προοδευτικής – δημοκρατικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Για το λόγο αυτό, μια που έχουμε βγει από τα μνημόνια, θα πρέπει να παρουσιάσουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα το οποίο, αφενός να το καταλαβαίνει ο κόσμος και αφετέρου να βοηθήσει στην επίτευξή του.

Οι πολιτικές διεργασίες, αν δεν συνδυάζονται με κοινωνικές συμμαχίες και να βασίζονται στα συμφέροντα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων κλπ, δεν έχουν κανένα νόημα.

Εμείς επιδιώκουμε μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας να είναι Πρωθυπουργός , όπως θα είναι και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το Συνέδριο.

Πάντα προτεραιότητά μας είναι το καλάθι της νοικοκυράς και το κόστος του. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή και μη περιμένοντας τις αποφάσεις της Ευρώπης , η κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει κάποιες αποφάσεις που έχει  ήδη προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Είναι  γεγονός ότι θα πρέπει να μειωθεί το περιθώριο κέρδους των εταιριών ενέργειας  ώστε να μειωθούν οι λογαριασμοί , να αυξηθούν οι έλεγχοι στην αγορά με την ταυτόχρονη εξάλειψη  των υπερκερδών, παράγοντες που ενισχύουν τα φαινόμενα ΄΄μαυραγοριτισμού΄΄ στη χώρα μας.

Δε χρειάζεται να έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο κάποιος για να καταλάβει ότι θα πρέπει να μειωθούν τα έξοδα και να αυξηθούν τα έσοδα του κόσμου για να βελτιωθεί η κατάστασή του.

Όλες κι όλες 3-4 είναι οι εταιρίες, με οδηγό τη ΔΕΗ, που καθορίζουν το ενεργειακό παιχνίδι. Κακό δεν είναι να υπάρχουν οι εταιρίες, κακό είναι να υπάρχουν  υπερκέρδη..»

https://www.facebook.com/vitsasd/videos/413489780112206Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 

#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here