Καθορίζει νικητή στον δεύτερο γύρο των Γαλλικών εκλογών ο Μελανσόν

0
664
Η εκστρατεία για τον β’ γύρο των εκλογών ξεκινά με τους Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν να βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι όπως το 2017. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα αποφασίσουν να ψηφίσουν στις 24 Απριλίου οι ψηφοφόροι του Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν θα είναι οι αντίπαλοι για τη γαλλική προεδρία στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου. Η ισχυρή παρουσία της Αριστεράς και το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό που κέρδισε ο Μελανσόν του δίνουν ρόλο ρυθμιστή με το μήνυμα του, μετά τον πρώτο γύρο, να είναι ξεκάθαρο: «Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μία ψήφος υπέρ της Λεπέν στον δεύτερο γύρο».

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Εμανουέλ Μακρόν κερδίζει το 27,6% αυτών, η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν το 23,41% και ακολουθεί ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 21,95%, αρκετά υψηλότερα από τα ποσοστά που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις.

Μονοψήφια ποσοστά για τον ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ (7,05%) το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με τη Βαλερί Πεκρές (4,79%) και τον υποψήφιο των Πρασίνων, Γιανίκ Ζαντό (4,58%).

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η αποχή που ανήλθε στο 25,14%, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά από τος εκλογές του 2002.

«Όχι» στην ακροδεξιά Λεπέν

Μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχουμε νικήσει. Ο απερχόμενος πρόεδρος κάλεσε τους Γάλλους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν για να εμποδίσει την ακροδεξιά να πάρει την εξουσία. «Καλώ όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν με ψήφισαν στον πρώτο γύρο, να συσπειρωθούν μαζί μας».

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι είναι αυτή που θα ενώσει τη Γαλλία και ζήτησε μια «έντιμη συζήτηση» σε αυτές τις περίπου δύο εβδομάδες που θα ακολουθήσουν μέχρι τον β’ γύρο.

Η Λεπέν κάλεσε όσους δεν ψήφισαν τον Μακρόν, να την ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο. Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, όπως μετονόμασε το Εθνικό Μέτωπο που ίδρυσε ο πατέρας της, είπε ότι θα είναι η «πρόεδρος όλων των Γάλλων» αν εκλεγεί στον δεύτερο γύρο.

Oι περισσότεροι υποψήφιοι πρότειναν στους ψηφοφόρους τους να μην στηρίξουν τη Λεπέν στον β’ γύρο.

Εξαίρεση αποτελεί ο Ερίκ Ζεμούρ που στηρίζει Λεπέν και ο συντηρητικός Ερίκ Σιοτί που επέλεξε την «ουδετερότητα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 

#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here