Δημ.Βίτσας: «Ο αυταρχικός ΄΄Φιλελευθερισμός΄΄ δεν λύνει τα προβλήματα της κρίσης »

0
3044

«..Όπως είπε και ο ίδιος ο  Μελανσόν και μάλιστα το επανέλαβε τρείς φορές , καμιά ψήφος δεν πρέπει να πάει στη Λεπέν στις επαναληπτικές  προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Βεβαίως θα πρέπει να καλυφθεί   το γεγονός ότι η εσωτερική πολιτική του Μακρόν το προηγούμενο διάστημα , έχει δυσαρεστήσει το Γαλλικό λαό, ( πλην των εκφραστών του Γαλλικού εθνικισμού και ΄΄μεγαλοιδεατισμού΄΄), κάτι που στην παρούσα φάση γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης από την Λεπέν.

Στην Λεπέν παρουσιάστηκε μια ευκαιρία την οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί, τάζοντας τα πάντα και στους πάντες. Όμως η προοδευτικότητα και δημοκρατικότητα του Γαλλικού λαού και το γεγονός ότι η Γαλλία αποτελεί ένα ΄΄εργαστήρι΄΄ διαμόρφωσης πολιτικών ιδεών ,υπαγορεύει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ενάντια στην ακροδεξιά.

Τα αποτελέσματα του Μελανσόν στη Γαλλία και όχι μόνο, δείχνουν ότι η αριστερά επιστρέφει.

Χρειάζονται λοιπόν να δοθούν καθαρές και ρεαλιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα και τα προβλήματα του κόσμου και το σίγουρο είναι ότι το πολιτικό ΄΄κέντρο΄΄ κερδίζεται με αριστερές θέσεις.

Σε αντίθεση με ότι ισχυρίζονται κάποιοι, η ψήφος στη Λεπέν , όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική, αλλά είναι βαθιά συστημική.

Βεβαίως ο πόλεμος στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή επισκιάζει τα πάντα, αλλά είναι γεγονός ότι σε μεγάλες κοινωνικές κρίσεις που έχουν οικονομική αφετηρία, οι εκλογές κερδίζονται ή χάνονται από το εισόδημα και το κοινωνικό κράτος που έχει κάθε χώρα.

Αυτό θα πρέπει περισσότερο να το σκεφτούν στις Βρυξέλες και στην ΕΕ, καθώς , η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται και ασκήθηκε και στη χώρα μας , η λογική ΄΄Σόϊμπλε΄΄ και η αυταρχικός ΄΄νεοφιλελευθερισμός΄΄, δεν λύνει το πρόβλημα της κρίσης.

Μεταφέροντας τα δεδομένα της Γαλλίας στην Ελληνική πολιτική σκηνή, μπορούμε να πούμε ότι ένα κομμάτι της ακροδεξιάς, έχει βρει πολιτική στέγη στη ΝΔ. Είναι το ίδιο κομμάτι που ψήφιζε Χρυσή Αυγή και ψήφισε τον Κυρ. Μητσοτάκη, μόνο και μόνο για να φύγει ο Τσίπρας…»


Σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ραδιοφωνικό σταθμό  «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM »#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here