ΔΗΜ.ΒΙΤΣΑΣ (HXHTIKO): « ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΖΕΛΕΝΣΚΥ: Κάποιοι να σεβαστούν την αλληλεγγύη του ελληνικού Λαού»

0
5401

«..Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χθες στη Βουλή, σηματοδοτούσε την αλληλεγγύη μας προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και όχι την υποστήριξη στην πολιτική Ζελένσκυ από το 2019 και μετά ή τις προσωπικές του ιδεολογικές και πολιτικές αρχές.

Αυτή την αλληλεγγύη ο κος Ζελένσκυ δεν την χρησιμοποίησε για να κάνει φίλους. Ακόμα και γι’ αυτούς που θα ήθελαν να είναι φίλοι του, η χθεσινή του παρουσία ήταν ένα σόκ.

Τη στιγμή που βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός Γ΄ Παγκοσμίου πολέμου, εμείς θέλουμε να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες και να επιστρέψουν  τα Ρωσικά στρατεύματα στις βάσεις τους.

Αυτό που φαίνεται να επιδιώκει ο κος Πούτιν είναι η κατάληψη κάποιων περιοχών στην Αν. Ουκρανία ώστε να συνδεθεί η Ρωσία με την Κριμαία.

Από την άλλη μεριά οι ΗΠΑ ακολουθούν μια επιθετική ρητορική , η οποία ήδη μας έχει οδηγήσει σε ψυχρό πόλεμο και ίσως μας οδηγήσει και σε θερμά επεισόδια.

Σε όλη αυτή την κατάσταση, οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, προτάσσουν, η κάθε μία ξεχωριστά, τα δικά τους επιμέρους συμφέροντα.

Δυστυχώς, με τον ένα ή άλλο τρόπο, αυτή η κατάσταση φαίνεται ότι θα διαρκέσει πολύ και ίσως επεκταθεί ακόμα περισσότερο σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο.

Όσο αφορά τη στρατιωτική διάσταση του θέματος, υπάρχουν από παλιά σχέδια για τη δημιουργία κοινού Ευρωπαϊκού στρατού, κάτι όμως που φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, μια που θα πρέπει να  συνυπάρξουν ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκός στρατός στην ίδια περιοχή.

Ευχής έργον θα ήταν να υπάρξει Ευρωπαϊκή πολιτική ολοκλήρωση, με σύγκλιση των οικονομιών και  των δικαιωμάτων των λαών.

Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί και από τη στάση των ΗΠΑ, το ενδιαφέρον των οποίων  αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στον Ειρηνικό και στην αντιπαλότητά τους με την Κίνα.

Από την εποχή Ομπάμα και Τραμπ  ακόμα, οι ΗΠΑ αποσύρουν τις δυνάμεις τους από χώρες όπως Αφγανιστάν, Ιρακ κλπ και τις μεταφέρουν στη ΝΑ Ασία και στον Ειρηνικό.

Εκεί βασίζονταν και η συμφωνία AUKUS  η οποία εκνεύρισε και τον πρόεδρο Μακρόν.

Με τον πόλεμο όμως στην Ουκρανία, έχουμε μια ολική επαναφορά των Αμερικανών στην Ευρώπη, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά. Είναι δύσκολο λοιπόν να προβλέψει κάποιος το συνολικό σχέδιό τους.

Αυτό σημαίνει ότι, αντί να γίνεται προσπάθεια σαν ανθρωπότητα και σαν ΕΕ ειδικά , να λύνονται τα προβλήματα με ειρηνικό τρόπο και μέσω της διπλωματίας και το διεθνές δίκαιο, να λύνονται μέσω της ισχύος.

Θα είναι τραγική η επικράτηση αυτών των λογικών και της ΄΄οικονομίας του πολέμου΄΄, σε βάρος των δικαιωμάτων των λαών και του κοινωνικού κράτους…»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 

#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here