Νίκος Βούτσης / Συνέντευξη – HXHTIKO: Κυβέρνηση σε αποδρομή. Ώριμο το αίτημα για προγραμματική προοδευτική διακυβέρνηση.

0
4190
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε αποδρομή. Η πολιτική φθορά είναι μη ανατάξιμη για την κυβέρνηση καθώς ευρύτατα κοινωνικά στρώματα συνειδητοποιούν πλέον την ουσία της αντιλαϊκής της πολιτικής. Ταυτόχρονα δημιουργείται μια όλο και πιο βαθιά ρωγμή στην εμπιστοσύνη για το κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει γραμμή πλεύσης.
  • Ο πολιτικός χρόνος είναι πάρα πολύ πυκνός με προφανώς παρούσα τη διεθνή διάσταση και καθολικά υπερισχύουσα στο εσωτερικό της χώρας της διάστασης της ακρίβειας στους παράγοντες που επηρεάζουν και αναδιαμορφώνουν τους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς.
  • Υπάρχει θέμα Δημοκρατίας. Το επαναφέραμε στη Βουλή με αφορμή τις εκθέσεις των διεθνών Οργανώσεων Δημοσιογράφων για την καθεστωτική κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Ενημέρωσης και της Επικοινωνίας. Όπως επίσης είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και δυστυχώς για τη χώρα οι εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και Ευρωπαϊκών Οργανώσεων για το ζήτημα των επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών.
  • Ενόψει και του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χρειάζονται πρωτοβουλίες, κινήσεις και προτάσεις ώστε να διαμορφωθεί περαιτέρω ένα ευνοϊκό κλίμα μέσα στην κοινωνία για την αναγκαία προγραμματική προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Χρειάζεται ένα ρεύμα μέσα στην κοινωνία που να διαμορφώνει την ελπίδα για την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, ρεύμα που θα αποτελέσει και σημαντικό κίνητρο για να επανακάμψουν στις κάλπες των εκλογών εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, ιδιαίτερα η νεολαία. Ρεύμα ελπίδας και ρεαλιστικής προοπτικής με κορμό τη σύγχρονη ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά και με αποδέκτες και συμμέτοχους πολιτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας.

https://www.facebook.com/NikosVoutsis/videos/1033158287605187


Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here