Δημ. Παπαδημούλης (ΒΙΝΤΕΟ): Καλωσορίζω την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να εγκρίνει άμεση χρηματοδοτική στήριξη ύψους 668 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

0
2772
  • Δημ. Παπαδημούλης: «Καλωσορίζω την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να εγκρίνει άμεση χρηματοδοτική στήριξη ύψους 668 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία – Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να την συνεχίσουμε»

  • «Σωστή η απόφαση να καταστεί η ΕΤΕπ κλιματική τράπεζα της ΕΕ. Σε μια περίοδο σημαντικού επενδυτικού κενού ο ρόλος της είναι ιδιαίτερος και πρέπει να τον ενθαρρύνουμε»

 «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στις προκλήσεις της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης – Τα επενδυτικά προγράμματα της ΕΤΕπ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ενίσχυση»

  • Ομιλία του Δημήτρη Παπαδημούλη ως Σκιώδη Εισηγητή για την ετήσια έκθεση της ΕΤΕπ, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (BUDG) | ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση με θέμα: «Οικονομικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – Ετήσια έκθεση 2021».

 

Με την ιδιότητά του ως σκιώδης εισηγητής της Ευρωομάδας της Αριστεράς (The Left), ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνάδελφο ευρωβουλευτή Νταβίντ Κορμάντ, γιατί το σχέδιο έκθεσης που μας παρουσίασε είναι μια πολύ καλή βάση για την δουλειά μας και μας βοηθά να έχουμε στο τέλος ένα καλό αποτέλεσμα και με μια ευρεία συμφωνία. Με εποικοδομητικό πνεύμα η Πολιτική μου Ομάδα θα εργαστεί και θα καταθέσει τροπολογίες.

Καταρχάς νομίζω ότι είναι πολύ σωστή η απόφαση να μετατραπεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε κλιματική Τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, νομίζω ότι πρέπει να ενισχυθούν έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 50% των επενδύσεων εντός του 2022 να αφορά το κλίμα. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια μεγαλύτερη προσπάθεια για να ενισχυθεί ο νέος Προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) όσον αφορά την συνοχή αυξάνοντας τις δανειοδοτικές δραστηριότητές τις στις περιφέρειες της συνοχής – ιδιαίτερα στις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες.

Επίσης, νομίζω ότι επειδή στα θέματα της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στις προκλήσεις, χρειάζεται να ενισχυθούν τα επενδυτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να είναι διαρκής η έγνοια τα θέματα της διαφάνειας, της καταπολέμησης της απάτης και όλων των αναγκαίων ελέγχων έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο φαινόμενα διασπάθισης πόρων. Και νομίζω ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε έναν ισχυρότερο ρόλο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έτσι ώστε να διασφαλίζουμε και με την δική μας συμβολή ότι τα έργα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα σέβονται πλήρως τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα. Σε μια περίοδο σημαντικού επενδυτικού κενού έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο να παίξει και πρέπει να τον ενθαρρύνουμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να καλωσορίσω την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να εγκρίνει την άμεση χρηματοδοτική στήριξη ύψους 668 εκατ. ευρώ για την Ουκρανία. Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να την συνεχίσουμε και στη συνέχεια.

Σας ευχαριστώ».
#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here