Τζο Μπάιντεν: Δεν κάνει πίσω στη δήλωσή του για τον Πούτιν

0
1760

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να ανακαλέσει το πρόσφατο σχόλιό του ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να απομακρυνθεί από την εξουσία.

«Εξέφραζα την ηθική αγανάκτηση που ένιωθα για αυτόν τον άνθρωπο» είπε, απορρίπτοντας την κριτική ότι έκανε λάθος. Διευκρίνισε όμως ότι κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι τα σχόλιά του είχαν σκοπό να υποδείξουν την ανατροπή του του Ρώσου προέδρου.

«Δεν με νοιάζει τι σκέφτεται. Θα κάνει ό,τι πρόκειται να κάνει» είπε ο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν ανησυχεί ότι τα σχόλια του ήταν προκλητικά για τον Πούτιν. Όπως διευκρίνισε, δεν πιστεύει ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να επηρεαστεί από οποιοδήποτε εξωτερικό γεγονός, συμπεριλαμβανομένου και του δικού του σχολίου.

«Δεδομένης της συμπεριφοράς του, ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβειν ότι (ο Πούτιν) θα κάνει αυτό που πιστεύει ότι πρέπει να κάνει», είπε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο. «Δεν επηρεάζεται από κανέναν άλλον, συμπεριλαμβανομένων, δυστυχώς, και των δικών του συμβούλων. Αυτός είναι ένας τύπος που ακολουθεί τον δικό του ρυθμό. Και η ιδέα ότι θα κάνει κάτι εξωφρενικό, επειδή τον αποκάλεσα αυτό που είναι και αυτό που κάνει, νομίζω ότι δεν είναι λογικό» προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν προκάλεσε αίσθηση πριν από δύο εικοσιτετράωρα, όταν σε ομιλία του στην Πολωνία αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «χασάπη» και είπε ότι «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». Συγκεκριμένα, κλείνοντας την ομιλία του μπροστά από το Βασιλικό Κάστρο στη Βαρσοβία, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

Η δήλωση αυτή ερμηνεύτηκε ότι υποννοούσε αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα, παρά το γεγονός ότι η εξωτερική πολιτική του Τζο Μπάιντεν ήταν μέχρι σήμερα σθεναρά ενάντια σε τέτοιες πρακτικές που σημάδεψαν τις επιλογές των Ηνωμένων Πολιτειών στο παρελθόν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου έσπευσε μέσα σε λίγες ώρες να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη δήλωση του προέδρου, ισχυριζόμενος ότι ο Μπάιντεν εννούσε «πως δεν επιτρέπεται στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή».

«Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κάποια στρατηγική για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία».

Στη συνέχεια σημείωσε πως: «Νομίζω πως ο πρόεδρος, ο Λευκός Οίκος, εξήγησαν χθες βράδυ, πολύ απλά, πως δεν μπορεί να επιτραπεί στον πρόεδρο Πούτιν να διεξάγει πόλεμο ή να εμπλακεί σε επίθεση εναντίον της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε άλλου»

«Όπως ξέρετε, και όπως μας έχετε ακούσει να λέμε κατ΄επανάληψη, δεν έχουμε μια στρατηγική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία -ή οπουδήποτε αλλού ως προς αυτό», επανέλαβε.


 
Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΛΙΝΚΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

https://www.epohi.gr/

https://www.epohi.gr/


https://commonality.gr/
https://commonality.gr/
https://radicales.gr/
https://radicales.gr/

 


#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here