Ο Σαϊντού από τη Γουινέα και η ΝΔ

0
3810

Η εικόνα του Σαϊντού Καμαρά στην παρέλαση προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα συγκίνησης και αλληλεγγύης. Είναι δυνατόν να απελαθεί ένα ασυνόδευτο προσφυγόπουλο απλώς και μόνο επειδή ενηλικιώθηκε και επειδή κρίνεται από την αρμόδια επιτροπή ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του αν επιστρέψει στην πατρίδα του; Είναι δυνατόν να μην έχει καμία σημασία η ευτυχία του στη χώρα μας όπου βρήκε αγάπη και προοπτική;

Τυπικά και με συσταλτική ερμηνεία του νομικού πλαισίου ο 18χρονος από τη Γουινέα δεν πληροί τα κριτήρια για να αναγνωριστεί ως πολιτικός πρόσφυγας. Τον έδιωξε από την πατρίδα του η φτώχεια και η κακοποίηση και επομένως δεν μπορεί να επικαλεστεί πόλεμο ή πολιτική δίωξη.

Ουσιαστικά ο Σαϊντού Καμαρά είναι Έλληνας. Γιατί θέλει να είναι Έλληνας, γιατί αισθάνεται Έλληνας, γιατί εδώ ονειρεύεται και χτίζει το μέλλον του. Αν ήταν διεθνούς φήμης αθλητής, δεν θα αγωνιούσε τώρα. Η πολιτεία θα ήταν γενναιόδωρη μαζί του γιατί θα έπαιρνε από αυτόν περισσότερα από όσα θα του έδινε.

Τώρα μπορεί να επενδύσει μόνο στη συμπαράσταση των συμμαθητών, των καθηγητών, των φίλων και των γειτόνων του, στη στήριξη όλων όσοι στέκονται δίπλα του χωρίς να τον γνωρίζουν προσωπικά, γιατί συμμερίζονται την οδύνη του και γιατί πιστεύουν ότι “χωράει” εδώ.

Μας έχει κάνει ήδη ένα δώρο: Φέρνει την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με ένα σοβαρό ηθικό δίλημμα το οποίο πολλοί αποφεύγουν, κλείνοντας, για παράδειγμα, τα μάτια στις επαναπροωθήσεις που γίνονται στο Αιγαίο.
Για την κυβέρνηση, που ακολουθεί ακραία κυνική πολιτική στο μεταναστευτικό, είναι μια από τις ελάχιστες φορές που πραγματικά θα δυσκολευτεί να κάνει μια ακόμη επίδειξη αυταρχισμού. Γιατί ο Σαϊντού Καμαρά κατάφερε να συσπειρώσει πολύ κόσμο γύρω του και δεν θα απελαθεί μέσα στη σιωπή.

Από την άλλη, έχουν να αντιμετωπίσουν τον Κ. Μπογδάνο που τους προειδοποιεί επιχειρώντας να εκφράσει το πνεύμα της βαθιάς δεξιάς:

«Φυλετιστές και νεοναζιστές με βρίζουν διότι λέω ότι κάθε Έλληνας πολίτης, Ορθόδοξος, άνω του 1,87 γίνεται εύζωνος -ανεξαρτήτως χρώματος. Το λέω διότι αυτό λέει ο νόμος. Ο νόμος τώρα λέει ότι ο Σεϊντού Καμαρά πρέπει να απελαθεί. Ο νόμος είναι πάνω από λαϊκισμούς και αισθήματα».

Ο τελειόφοιτος μαθητής δεν τα ξέρει όλα αυτά ούτε μπορεί να υποψιαστεί πώς “δουλεύουν” στο Μέγαρο Μαξίμου. Περιμένει την απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον του αλλά όχι μόνο αυτό – θα δείξει πολύ περισσότερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΛΙΝΚΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

https://www.epohi.gr/

https://www.epohi.gr/


https://commonality.gr/
https://commonality.gr/
https://radicales.gr/
https://radicales.gr/

 


#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here