Δημ.Βίτσας (Bίντεο): « Εξίσου εγκληματική με τον πόλεμο, η συνήθεια σε αυτόν»

0
2583

 

«..Αυτές οι χώρες που ανθίσταντο  στην υποδοχή και στη φιλοξενία προσφύγων από τη Συρία και το Αφγανιστάν κατά κύριο λόγο , τώρα βρίσκονται στην δυσμενή θέση να βρίσκονται δίπλα στο χειμαζόμενο Ουκρανικό λαό που μετρά 3,5 εκ πολίτες ξεριζωμένους εκτός της χώρας και άλλους 6,5 εκ εντός της Ουκρανικής επικράτειας.


Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην τηλεόραση της « ΕΡΤ»


Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου, αυτή η κατάσταση θα ενταθεί δραματικά.

https://www.facebook.com/vitsasd/videos/364639022207583

Το κύριο καθήκον όλων μας λοιπόν, είναι να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, παράλληλα με την περίθαλψη και την παροχή ενός ασφαλούς καταφυγίου σε αυτούς τους ανθρώπους από την πλευρά συνολικά της Ευρώπης.

Όμως βλέπουμε ότι στην τελευταία σύνοδο κορυφής, η λήψη μιας σειράς σημαντικών  αποφάσεων, μετατέθηκε για το μέλλον, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης.

Επειδή βρισκόμαστε σε μια φάση κατά την οποία θα παρουσιαστούν δεινά για όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, τα κράτη μέλη της θα πρέπει να διαμορφώσουν κοινές πολιτικές προς το συμφέρον όλων. Σε αντίθεση με αυτό, τις δύο τελευταίες μέρες, πολλά κράτη πρόταξαν τα μεμονωμένα  συμφέροντά τους, καθυστερώντας με αυτό τον τρόπο τη λήψη των αποφάσεων. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που κάποιοι είχαν σπρώξει τα κράτη στην αύξηση της εξάρτησής τους από το φυσικό αέριο για ιδιοτελείς λόγους.

Αυτή τη στιγμή, στο ενεργειακό  μίγμα της χώρας μας υπερτερεί το φυσικό αέριο έναντι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με ότι αυτό σημαίνει. Χρειάζεται κάποια αναδιάταξη σε αυτό, πράγμα όμως που δεν γίνεται εύκολα.

Δεν μπορούν να μας παρουσιάζουν σαν επιτυχία το γεγονός ότι με βάση τις προβλέψεις, το 2030 θα έχουμε απεξαρτηθεί από το Ρωσικό φυσικό αέριο και θα έχουμε αυξήσει την εξάρτησή μας από το Αμερικανικό LNG.

Αυτό που θα ήταν σημαντικό είναι μια ενδεχόμενη κοινή προμήθεια ενεργειακών πόρων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ακολουθώντας το παράδειγμα της προμήθειας των εμβολίων για τον covid-19.

Παράλληλα να έρθει η ΕΕ να συμπληρώσει ότι αναγκαίο μέτρο παίρνει η κάθε χώρα μέλος της, ώστε να καταπολεμηθεί η ακρίβεια που εμφανίζεται, βάζοντας τα απαραίτητα πλαφόν, τόσο στις χονδρεμπορικές τιμές όσο και στις τιμές λιανικής πώλησης του ρεύματος.

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 2019, παρόλα όσα λέγονται, δεν είχαμε αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

Να δούμε τι θα γίνει τελικά , μετά την σχεδόν ομόφωνη στάση των κομμάτων στη βουλή για την έξτρα φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας.

Θα είναι καταστροφικό και επικίνδυνο να μην αλλάξουμε πολιτική και απλά να περιμένουμε πότε θα πέσει ο Πούτιν από την εξουσία στη Ρωσία. Εμείς είμαστε απόλυτοι ότι μιλάμε για ένα αυταρχικό , καπιταλιστικό κράτος . Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη πιο δημοκρατική, πιο διαφανή και με κανόνες που θα παίρνονται γρήγορα αποφάσεις, παίρνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες της κάθε χώρας – μέλους…»


tvxs


Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΛΙΝΚΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

https://www.epohi.gr/
https://www.epohi.gr/

https://commonality.gr/
https://commonality.gr/
https://radicales.gr/
https://radicales.gr/

 


#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here