Τι θα κάνει η Ε.Ε. μετά το αίτημα Πούτιν για πληρωμή πετρελαίου και αερίου σε ρούβλια

0
2984

Τις επόμενες ημέρες θα αποσαφηνίσουν οι αρμόδιες αρχές της Ρωσίας τον τρόπο αποπληρωμής των αγορών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ρούβλια, όμως η κίνηση Πούτιν που έφερε αναστάτωση στις αγορές βρίσκει αντιδράσεις στην Ε.Ε..

Πρώτη ξεκάθαρη αντίδραση ήρθε από τον Γερμανό καγκελάριο, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής. Ο Όλαφ Σολτς σημείωσε ότι το νόμισμα με το οποίο γίνονται οι αγορές είναι αποφασισμένο στα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επισήμανε ότι τα συμβόλαια δεν μπορούν να αλλάξουν.

Για το θέμα τοποθετήθηκε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και ο Σλοβένος πρωθυπουργός, Γιάνες Γιάνσα σημειώνοντας ότι η Ευρώπη δεν θα πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια..

«Δεν νομίζω ότι κανείς στην Ευρώπη γνωρίζει ούτε πώς μοιάζουν τα ρούβλια, κανείς δεν θα πληρώσει σε ρούβλια», είπε χαρακτηριστικά.

Η είδηση έγινε γνωστή χθες, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες στις αρμόδιες Αρχές της χώρας του ώστε οι «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν από εδώ και στο εξής τις υποχρεώσεις τους για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε ρούβλια και όχι σε δολάριο ή ευρώ.

Για το ζήτημα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε σήμερα: Ο πρόεδρος έδωσε εντολή για τη δημιουργία ενός μηχανισμού. Μόλις έρθουμε σε επαφή με τους αγοραστές θα ξεκαθαρίσουμε τους όρους πληρωμής σε ρούβλια και εκείνοι θα μπορούν να πουν τις προτάσεις τους. Ας περιμένουμε μέχρι τότε.

Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


#independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here