Δημ.Βίτσας (ΗΧΗΤΙΚΟ): «O Πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί Μνημόνιο τυχοδιωκτικής Πολιτικής»

0
4509

Όλοι είναι ΄΄έκπληκτοι΄΄ με την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φλεβάρη, αλλά κανείς δε μιλά για τις πληροφορίες που έρχονται για κλεισμένες από πριν συμφωνίες Ελλήνων  εφοπλιστών  για μεταφορά υγροποιημένου αερίου LNG, ότι η Κίνα είχε ζητήσει την ολιγοήμερη αναβολή της εισβολής μέχρι να τελειώσουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες , πληροφορίες για συζητήσεις αποκλεισμού της Ρωσίας και μείωσης της οικονομικής δύναμης της Κίνας και της Ινδίας κλπ.

Αυτή τη στιγμή μια χώρα καταστρέφεται ολοσχερώς , ένας λαός δίνει το αίμα του, δέκα εκατομμύρια πολιτών έχουν γίνει  πρόσφυγες εκ των οποίων τα 3,5 εκτός της Ουκρανικής επικράτειας και 6,5 εκ εντός της χώρας.

Με ανησυχεί που την ίδια ώρα που κάποιοι  ισχυρίζονται ότι η Ρωσία είναι απομονωμένη, διαμορφώνονται ζώνες ΄΄ουδετερότητας ΄΄και μελλοντικής ΄΄συμμαχίας΄΄ από ορισμένους.

Μιλάμε λοιπόν για ένα τοπικό-παράνομο και άδικο πόλεμο με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και για έναν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο συμφερόντων, που κανείς  δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί.

Ρωσίας και μείωσης της οικονομικής δύναμης της Κίνας και της Ινδίας κλπ.

Όμως, αυτά όλα έχουν πυροδοτήσει ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας, το οποίο είχε ήδη εμφανιστεί από πολύ νωρίτερα.

Βέβαια ακόμα και τώρα, δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στη Ρωσία που να αφορούν τους ενεργειακούς πόρους, αλλά αντίθετα, μέσα σε ένα μήνα και όσο διαρκεί ο πόλεμος, η Ρωσία έχει εισπράξει πάνω από 20 δις δολάρια από τις πωλήσεις φυσικού αερίου στη Δύση.

Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κρίση ελλείψεων στα ενεργειακά προϊόντα ( πετρέλαιο-αέριο κλπ) , αλλά κρίση τιμών.

Έχουμε ένα όργιο κερδοσκοπίας που τόσο η Ελληνική κυβέρνηση, όσο και η ΕΕ , δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την αντιμετώπισή της.

Ενώ η ευρύτερη αντιπολίτευση είχε έγκαιρα καταθέσει κοστολογημένες προτάσεις, τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ,  δε λύνουν το πρόβλημα και εξακολουθεί να οργιάζει η κερδοσκοπία από ορισμένους.

Αν δεν μπει πλαφόν στις τιμές, αν δεν ενισχύσεις σημαντικά τους ελέγχους στην αγορά, αν δε μειώσεις τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, δεν  μειώσεις  τον ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και δεν αυξήσεις το εισόδημα με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, δεν μπορείς να δώσεις λύση στο πρόβλημα.

Τα 13 ευρώ /μήνα επιδότηση στα καύσιμα για τους έχοντες ετήσιο εισόδημα κάτω από 30 χιλ ευρώ, δεν νομίζω ότι βοηθά ιδιαίτερα τους καταναλωτές.

Όλα όμως τα μέτρα που θα ενισχύουν έστω και κατά ένα ευρώ τους Έλληνες πολίτες, εμείς θα τα ψηφίζουμε αλλά συγχρόνως θα τα ελέγχουμε και θα αποκαλύπτουμε την ανεπάρκειά τους.

Καλώ όλους τους Αθηναίους πολίτες, να δώσουν το παρών στη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στις 29 Μαρτίου , που γίνεται με πρωτοβουλία καλλιτεχνών και άλλων φορέων, ώστε να δείξουμε προς τους ηγέτες του κόσμου ότι το μέλλον μας είναι η ειρήνη στον κόσμο. Σαφώς καταδικάζουμε την εισβολή, ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός και επιστροφή των Ρώσικων στρατευμάτων στις βάσεις τους με επικράτηση της διπλωματίας…»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here