Πάνος Σκουρλέτης (ΒΙΝΤΕΟ): Μέτρα που δεν στοχεύουν στον πυρήνα της ακρίβειας και στη μείωση του πληθωρισμού

0
1695

Τα «στοχευμένα» μέτρα της κυβέρνησης είναι, τελικά, άστοχα μέτρα που δεν χτυπούν τον πυρήνα της ακρίβειας, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ1, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

«Δυστυχώς, είναι άστοχα τα μέτρα γιατί δεν στοχεύουν στον πυρήνα της ακρίβειας, δεν απαντούν στο δομικό πρόβλημα, αυτό που δημιουργεί την αισχροκέρδεια, στην οποία αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός λίγες μέρες πριν, όταν έγραψε άρθρο στο Politico, όπου μίλησε για σπιράλ αισχροκέρδειας. Αλλά για τη δική του χώρα δεν έρχεται να κάνει κάτι».

«Την ακρίβεια έχουμε αρχίσει να τη ζούμε έντονα από τον προηγούμενο Αύγουστο. Βεβαίως, το ποσό που έχει δοθεί για να απαντήσει στα ζητήματα αυτά δεν είναι από τα κρατικά ταμεία. Προέρχεται από το Ταμείο για τα δικαιώματα των ρύπων, που πληρώνουμε όλοι στους λογαριασμούς μας και με την πολιτική της κυβέρνησης ένα μικρό μέρος ήρθε να καλύψει αυτές τις υπέρογκες αυξήσεις, αλλά βλέπουμε ότι δεν φτάνουν».

«Το βασικό ποιο είναι; Η ενεργειακή ακρίβεια, που έχει τροφοδοτήσει τις πληθωριστικές πιέσεις  και έχει οδηγήσει, απ’ ότι λένε τα διάφορα ινστιτούτα, σε μία απώλεια της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού της τάξης του 14% τον Ιανουάριο, όταν ο πληθωρισμός ήταν στο 6,2%. Ο πληθωρισμός πήγε 7,2% τον Φεβρουάριο και μιλούν για 9% τον Μάρτιο. Άρα, ή θα συγκρατήσουμε το πρόβλημα στη γέννησή του, επομένως μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ, πλαφόν στο χρηματιστήριο ενέργειας, το οποίο έγινε μια νεοφιλελεύθερη καρικατούρα που λειτουργεί εις βάρος του κόσμου. Δεν μπορεί η μεγαβατώρα να στοιχίζει 200 ευρώ και να την πουλάς στη χονδρική 400. Υπάρχει αισχροκέρδεια».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” #independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here