Στις εξαγγελίες του ο Πρωθυπουργός δεν πήρε κανένα μέτρο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στη βάση τους, να συγκρατήσει δηλαδή την ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και τα καύσιμα.
Αναφέρθηκε στο διάγγελμά του στην ενίσχυση των μεσαίων στρωμάτων που έχει φτωχοποιήσει από την κακή διαχείριση της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.
Αγνοεί φαίνεται ότι 1,7 εκ. νοικοκυριά σε σύνολο 4,1 εκ. (40% του πληθυσμού) πληρώνουν πάνω από το μισό τους εισόδημα σε έξοδα στέγης (ενοίκιο ή δάνειο, ηλεκτρικό, νερό, κοινόχρηστα, θέρμανση ή ψύξη), όταν ο πληθυσμός που βρίσκεται σε ανάλογη ανάγκη στην Ευρώπη είναι 9,2%.
Γι αυτό στην Ελλάδα είναι εγκληματικό να μην αυξάνεται τώρα ο κατώτατος μισθός στα 800 €, όταν τα εισοδήματα των Ελλήνων είναι στην τρίτη χειρότερη θέση της Ευρώπης μετά την Κροατία και τη Βουλγαρία.
Εκεί όμως που προφανώς ο Πρωθυπουργός δεν έχει καμία γνώση και κατανόηση είναι για τα αδύναμα και ευάλωτα νοικοκυριά.
· Δεν πήρε κανένα μέτρο για τους άνεργους.
· Την «εξοικονόμηση» των δημοσιονομικών του κράτους την εξάντλησε στους 200.000 ανασφάλιστους υπερήλικες και ανάπηρους που τους έδωσε εφάπαξ μόνο 200 €, όταν το επίδομά τους, το μόνο τους εισόδημα για να ζήσουν, είναι 330 έως 370 €, και για τους οποίους επανειλημμένα είχαμε ζητήσει διπλασιασμό του επιδόματος για τους μήνες της κρίσης.
· Όμως, και για τις οικογένειες με παιδιά που παίρνουν το ΕΕΕ (πρ. ΚΕΑ), η καταβολή, για το Πάσχα, 1,5 επιδόματος παιδιού, καταλήγει δώρο άδωρο. Διότι το επίδομα παιδιού θεωρείται εισόδημα και αφαιρείται από το ΕΕΕ, όπως έγινε πρόσφατα με τον λάθος υπολογισμό από την ΗΔΙΚΑ. Ζητάμε τουλάχιστον αυτή η εφάπαξ παροχή να μη συνυπολογιστεί στο εισόδημα.
Δυστυχώς οι παροχές αυτές, δεν συνιστούν ουσιαστική ενίσχυση, ούτε για τα αδύναμα νοικοκυριά, ούτε για τα μεσαία στρώματα. Ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του ελπίζουν φαίνεται ότι οι εξουθενωμένοι πολίτες, που βλέπουν εδώ και καιρό το εισόδημά τους να μην φτάνει για να για να βγάλουν το μήνα, την ίδια στιγμή που τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων χορεύουν μπρός στα μάτια τους, θα τα υποδεχτούν ως «καλύτερα από το τίποτα».
Είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει αυτή η ανεύθυνη κυβέρνηση, που δεν μπορεί ούτε γνωρίζει πώς να στηρίξει την κοινωνία. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Πάνος Σκουρλέτης (ΒΙΝΤΕΟ): Μέτρα που δεν στοχεύουν στον πυρήνα της ακρίβειας και στη μείωση του πληθωρισμού
- Λευτέρης Στουκογεώργος: Οι πολλαπλές πτυχές του ουκρανικού
-
Δημ.Βίτσας – (ΒΙΝΤΕΟ) «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρώτη δύναμη έστω και με μια ψήφο διαφορά»
- EDITORIAL INDE – Βρε τον ταλαίπωρο…
-
Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση οφείλει να πλήξει τον πυρήνα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, δεν αρκούν μόνο τα στοχευμένα μέτρα με χαρακτήρα «αντίδωρου»
-
Δημήτρης Βίτσας (HXHTIKO): «Οι πρόσφυγες δεν κατατάσσονται με βάση το δέρμα του χρώματος»
Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ”