Γιώργος Καραγιάννης: Αγύρτες, θεομπαίχτες και χριστέμποροι φοράνε το χακί και κινούν και πάνε στον πόλεμο!

0
2407

Είναι ένα φαινόμενο που το συναντάμε σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Χριστέμποροι και αγύρτες παπάδες, δεσποτάδες και καρδινάλιοι στέλνουν με το σταυρό στο χέρι εκατομμύρια νέων στον όλεθρο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, των αστικών κυβερνήσεων, για να το πούμε με την «ξύλινη γλώσσα» της αλήθειας στο άκουσμα της οποίας οι καθωσπρέπει αστοί ανατριχιάζουν.

Στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο οι καθολικοί παπάδες της Γαλλίας ευλογούσαν τα γαλλικά όπλα. Οι καθολικοί παπάδες της Γερμανίας τα όπλα του στρατού του Κάιζερ. Και οι μεν και οι δε πάντα  με το σταυρό και το ευαγγέλιο στο χέρι έστελναν τα εκατομμύρια νέων των πατρίδων τους στο σφαγείο του πολέμου, σε εφαρμογή του ευαγγελικού «Αγαπάτε Αλλήλους». Τι ειρωνικό αλλά και συνάμα αληθινό και τραγικό.

Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι καθολικοί φραγκισκανοί καλόγεροι με τα φασιστικά σύμβολα στα ράσα τους με αρχηγό τον καρδινάλιο Στέπινατς (ένα σφαγέα, εγκληματία πολέμου που η καθολική Εκκλησία ανακήρυξε …  «Άγιο»!) ευλογούσαν τα φρικώδη εγκλήματα που διέπρατταν οι κροάτες φασίστες Ουστάσι σε βάρος κομμουνιστών, εβραίων και σέρβων.

Αλόις Στέπινατς: Συνεργάτης του φασίστα αρχηγού των κροατών Ουστάσι Άντε Πάβελιτς (αριστερά στη φωτογραφία). Δικάστηκε και φυλακίστηκε ως εγκληματίας πολέμου. Το Βατικανό τον έκανε καρδινάλιο.

Το ίδιο έκαναν και οι «εν Χριστώ αδελφοί τους» στην περίοδο της «Ιταλικής Κοινωνικής Δημοκρατίας» που ίδρυσε ο Μουσολίνι στην κωμόπολη Σάλο της Βόρειας Ιταλίας το Σεπτέμβρη του 1943, εκεί όπου αλώνιζαν τα κατακάθια της κοινωνίας που είχε μαζέψει ξεψυχώντας ο ιταλικός φασισμός. Όσο για τον πάπα Πίο ΙΒ΄, δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τους διωγμούς των εβραίων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα φρικώδη εγκλήματα των ναζί.

Ο πάπας Πίος ΙΒ΄. Ούτε μια κουβέντα δεν είπε για τα εγκλήματα των ιταλών φασιστών και των ναζί του Χίτλερ.

Κι αν υπήρχαν περιπτώσεις όπως του Δον Πιέτρο, του συγκλονιστικού παπά στο φιλμ του Ροσελίνι «Ρώμη ανοχύρωτη πόλη», αυτές ήταν η φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα. Το ίδιο και στη χώρα μας όπου λίγες, λιγότερες από τα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά  φωτεινές ήταν οι περιπτώσεις δεσποτάδων που τάχθηκαν στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού κατά της ναζιστικής και φασιστικής κατοχής, σε αντίθεση με την πλειονότητα των απλών παπάδων που στάθηκαν δίπλα στο λαό.

Τα ίδια λοιπόν φαινόμενα συναντάμε και σήμερα σ’ αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας.

Από πού ν’ αρχίσεις και πού να τελειώσεις.

Ας ξεκινήσουμε από τον «Αγιώτατο» πατριάρχη της Μόσχας Κύριλλο. Αυτόν τον προκαθήμενο μιας Εκκλησίας που έχει ανακηρύξει «Άγιο» τον τσάρο Νικόλαο, τον άνθρωπο που έστειλε εκατομμύρια νέων ρώσων αγροτών και εργατών στη σφαγή του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Αυτός  ο «Αγιώτατος» ιεράρχης ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να στηρίξει τον Πούτιν στην εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία στο όνομα της …Ειρήνης!

«Με την βοήθεια της Παναγίας»!

Στην  λειτουργία της περασμένης Κυριακής είχε δίπλα του τον στρατηγό Β. Ζολότοφ, αρχηγό της Εθνοφρουράς , των δυνάμεων εσωτερικής καταστολής του καθεστώτος του Πούτιν. Σ’ αυτή λοιπόν τη λειτουργία ο πατριάρχης δώρισε στον στρατηγό μια εικόνα της Παναγίας για να προστατεύει τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο στρατηγός Ζόλοτοφ, πήρε την εικόνα της Παναγίας από τα χέρια του πατριάρχη Κύριλλου. Πού θα τη βάλει; Μάλλον σε κανένα κανόνι που σκορπάει τον όλεθρο.

Κι ο στρατηγός παίρνοντας την εικόνα στα χέρια του αφού έβγαλε ένα λόγο με τάχα μου αντιναζιστική χροιά (το γνωστό προπαγανδιστικό εύρημα του Πούτιν για να εκμεταλλευτεί τα αντιναζιστικά αισθήματα του ρώσικου λαού) διαβεβαίωσε τον πατριάρχη ότι «με την βοήθεια της Παναγίας θα προστατευτεί ο Στρατός μας και θα επιταχυνθεί η νίκη μας. Θα ήθελα να πω ότι ναι, δεν πηγαίνουν όλα όσο γρήγορα θα θέλαμε. Αλλά κατευθυνόμαστε προς τον στόχο μας βήμα-βήμα και η νίκη θα είναι δική μας και το εικόνισμα αυτό θα προστατεύσει τον ρωσικό στρατό και θα επιταχύνει την νίκη μας». 

Κι έτσι οι μανάδες των ρώσων στρατιωτών που θα γυρίσουν πίσω κλεισμένοι σε κιβούρια σκεπασμένα με την τρίχρωμη σημαία της τσαρικής και πουτινικής Ρωσίας θα παρηγορηθούν με τη σκέψη πως τα παιδιά τους πήγαν στον άλλο κόσμο με την …ευχή της Παναγίας! Δολοφόνοι θεομπαίχτες!!

«Ουκρανοί ο Θεός θα πολεμήσει για σας»

Κι από την άλλη μεριά πετραχήλια, μίτρες δεσποτικές , ωμόφορα κι αγιαστούρες ( ίδια ακριβώς μ’ αυτά που φορούν και οι ρώσοι παπάδες και με τις ίδιες ευχές, μόνο το όνομα της χώρας αλλάζει) στην υπηρεσία του κράτους- μαριονέτα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Κιέβου. Κι εκεί λειτουργίες και αγιασμοί ενός στρατού , επίλεκτο τμήμα του οποίου αποτελούν οι νεοναζιστές του «Τάγματος  Αζόφ» και οι συμμορίες των νοσταλγών του συνεργάτη των γερμανών στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο Στεπάν Μπαντέρα.

Επιφάνιος και Ζελένσκυ. Βρήκε ο Φίλιππος το Ναθαναήλ.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας (που  φτιάχτηκε, ελέω ΗΠΑ και με αυτουργό τον πατριάρχη Βαρθολομαίο μόνο και μόνο για να απομονωθούν από το πατριαρχείο της  Μόσχας οι ορθόδοξοι ουκρανοί και να περικυκλωθεί και στον θρησκευτικό τομέα η Ρωσία) πήρε την αγιαστούρα του και γυρνάει από στρατόπεδο σε στρατόπεδο και μοιράζει μαζί με τις κατάρες και ευχές. Κι αυτός επιμένει πως η αλήθεια η ορθόδοξη δεν είναι η ρωσική που λέει ο Κύριλλος , αλλά η ουκρανική. Και επειδή αυτοί έχουν μαζί τους το Θεό θα νικήσουν τους ρώσους που έχουν μαζί τους την Παναγία. Αλλοίμονο, όλα κι όλα, ο Θεός είναι πάνω από την Παναγία.

Κι άμα πουν και τον Ακάθιστο Ύμνο («τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια», αν τον θυμάστε από το κατηχητικό) τότε η νίκη είναι σίγουρη:

«Η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Επομένως, ο εχθρός, με τη βοήθεια του Θεού και με την υποστήριξη όλου του πολιτισμένου κόσμου, θα ηττηθεί (…) Ζητώ από τον κλήρο και τους πιστούς να κάνουν τακτικά τις προσευχές τους για την Ουκρανία, για τη νίκη, για τους στρατιώτες μας. Σας ευλογώ να προσευχηθείτε με τον Ακάθιστο Ύμνο (…). Μη φοβάστε· σταθείτε, και βλέπετε τη σωτηρία του Κυρίου, που θα κάνει σε σας σήμερα· […] ο Κύριος θα πολεμήσει για σας· και εσείς θα μένετε ήσυχοι» (Έξοδος 14:13-14)». 

Εντάξει ας μείνουν ήσυχοι οι ουκρανοί που έχουν γίνει σάκος του μποξ των ιμπεριαλιστών. Ο Θεός του Επιφάνιου θα πολεμήσει γι’ αυτούς!

Άλλωστε και το 626 μ.Χ. με τον Ακάθιστο ύμνο και τις προσευχές σώθηκε η Κωνσταντινούπολη από τους Αβάρους, όπως μας μάθαιναν στα κατηχητικά οι εγχώριοι παπάδες. Μόνο που από τότε πέρασαν 1376 χρόνια και οι προσευχές του Επιφάνιου, που έβαλε κι αυτός το χεράκι του για τη σημερινή δυστυχία του λαού της Ουκρανίας, είναι κομμάτι δύσκολο να πιάσουν. Κι ο Θεός του (του Επιφάνιου, εννοείται) τον έχει ξεχάσει. Τρομάρα του, όπως τα έφτιαξε…

«Προσευχόμαστε ότι εσείς και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα καταφέρουν επιτυχία»

Κλείνοντας να μην ξεχάσουμε και τον ημέτερο Βαρθολομαίο και να γυρίσουμε στο Γενάρη του 2018 όταν ο τούρκικος στρατός εισέβαλε στη Συρία σκορπώντας τον όλεθρο στο Αφρίν. Τότε που ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης έστειλε γράμμα συμπαράστασης στον Ερντογάν. Σ’ αυτό το γράμμα ο Βαρθολομαίος έγραφε στον τούρκο πρόεδρο (η επιστολή δημοσιεύθηκε στην Hurriyet Daily News):

Βαρθολομαίος προς Ερντογάν: «Προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, την υγεία των ηγετών μας».

«Ως παράδοση της εκκλησίας μας, προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία και καλοδαιμονία του λαού μας (…) Η αποφασιστική στάση του Προέδρου Ερντογάν που απαγορεύει αυστηρά το συσχετισμό μίας θρησκείας με την τρομοκρατία, αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη (…) Προσευχόμαστε ότι εσείς και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα καταφέρουν επιτυχία και η ‘Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας’ θα φέρει ειρήνη στην περιοχή όπως το όνομά της υπόσχεται».

Τι να πούμε γι’ αυτό; Μόνο, βάρδα μη γίνει καμιά στραβή στα ελληνοτουρκικά και τότε να δούμε τι θα λέει ο «πατριάρχης των ρωμιών»…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News με ένα “κλίκ εδώ” #independent news greece
————————————————————————–
”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ INDEPENDENT NEWS GREECE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE PLAY ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
GOOGLE PLAY ΕΦΑΡΜΟΓΗ ANDROID
—————————————————-
Ακολουθήστε μας στο Google News
————————————————————————–
Επικοινωνία: Στείλτε μας τα σχόλια και τις απόψεις σας
info@independentnews.gr
info.independentnews@gmail.com
————————————————————————–
Ακολουθήστε μας από τις πιο κάτω σελίδες
——————————————————
————————————————————————–
Ακολουθήστε το κανάλι μας στο Υοutube
———————————————————————–
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here